WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEELD VLAARDINGSE STADSOMROEPER WORDT OPGESIERD

VLAARDINGEN- Het beeld van de Vlaardingse Stadsomroeper Willem Roozeboom wordt voorzien van een bordje met zijn naam en van wanneer tot wanneer hij leefde en actief was. Dat verkondigt de partij ONS.Vlaardingen. Onder het mom van: veel kleine dingen maken een groot verschil heeft de partij hier op aangedrongen bij de wethouder, na een informeel overleg.

Het beeld van de Stadsomroeper staat sinds februari op de hoek van de Blokmakers- en de Westhavenplaats. Het standbeeld in de afgelopen jaren meermaals van zijn sokkel gereden toen deze nog stond op de Westhavenplaat ter hoogte van de Smalle Havenstraat. Ook werd het beeld 5 jaar terug van zijn bronzen bekken ontdaan. Deze werd later teruggevonden en opnieuw bevestigd. Vanaf het moment waarop het standbeeld voor restauratie werd verwijderd kwam er een plantenbak voor in de plaats.

Met het beeld is Roozeboom te zien met zijn koperen bekken aan het werk. De stadsomroeper was een belangrijke figuur in het oude Vlaardingen. Hij bracht, vergezeld van bekkenslagen en met luide stem, het laatste nieuws aan de plaatselijke bevolking. Ook als er een visafslag in de Visbank plaats zou vinden, kondigde hij dit aan.

In 1977 werd op de Westhavenplaats het bronzen beeld van de Stadsomroeper geplaatst. Het beeld is vervaardigd door Sybille Krosch.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *