Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEDREIGSTER WILDE BURGEMEESTER VLAARDINGEN OPZOEKEN IN LEIDEN

VLAARDINGEN- De 31-jarige vrouw die de Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) telefonisch heeft bedreigd heeft de wens uitgesproken dat haar tirade zou worden opgenomen. Het Openbaar Ministerie heeft van de telefonische bedreigingen een transcriptie gemaakt en bij de dagvaarding gevoegd. De vrouw moest gistermiddag voor de rechter verschijnen.

Op 28 januari kreeg een telefoniste van de gemeente Vlaardingen te horen van K. El I.: ‘Ja hallo, ikke, u spreekt met Karima El I. En ik wil eigenlijk alleen maar melden dat ik zo boos ben op de burgemeester. Zo boos! Dat ik gewoon rellen wil gaan creëren. In Vlaardingen. En dat ik naar zijn huis wil in Leiden. […]. Dat wou ik effe vertellen. Licht hem maar in. Het gaat hem nog zuur komen te staan. Ik ben de zus van Abdul El I. De jongen die vermoord is. Doodgeschoten is. Waar hij fucked up over heeft gepraat. En dan krijg je nog dit. Messteken in je rug. Maar ik ga deze in zijn hart stoppen. Ik ga naar zijn huis. Ik maak hem dood. Ik hoop dat dit gesprek is opgenomen. Ik ga zijn bloed drinken. Als dit zo is in Nederland, hoe dit gaat, snap ik waar de rellen vandaan komen. Dan ga ik ze ook creëren. Hij gaat dood. Ik heb zijn adres al in Leiden gevonden. Hij moet dood. Dat is het enigste waar ik aan denk. Ik zei ik wil niet eens meer wachten tot vanavond. Als ik hem was zou ik niet thuis slapen, want ik ga zijn bloed drinken’, althans woorden van gelijke dreigende aard of strekking.

De broer van Karima is op 16 december doodgeschoten in de Patrimoniumdwarsstraat in Vlaardingen. Aan de schietpartij ging een ruzie vooraf. Vermoedelijk wilde de broer een ruzie sussen tussen een groepje jongens. Hierbij werd hij vervolgens neergeschoten. Eenhoorn heeft het slachtoffer omschreven als ‘een bekende van de politie’.

Maandagavond 15 februari zijn drie mannen uit Vlaardingen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de broer van de bedreigster.

1 reactie op “BEDREIGSTER WILDE BURGEMEESTER VLAARDINGEN OPZOEKEN IN LEIDEN

  1. Wat een heerlijk volk toch, dat Noord Afrikaanse spul. Ik begrijp eigenlijk alleen niet waarom een Vlaardingse burgemeester niet in Vlaardingen woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *