Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BARBECUE BLIJFT THUIS BIJ BEZOEKERS MAASBOULEVARD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een schaduwrijke plek onder de bomen langs het water wint het van de barbecue, in elk geval halverwege de middag aan de Maasboulevard in Schiedam-Gorzen. Stoeltjes, kleden, koelboxen; er wordt door de bezoekers van alles meegezeuld, maar geen braad en kolen.

Heel anders gaat het er aan toe in het Beatrixpark, aan de andere kant van de stad. Hier is de speciale barbecue zone aan het eind van de ochtend al druk bezet. Er worden tafels en stoelen geplaatst en ballonnen en andere versieringen aangebracht. En nog voor het middaguur walmt hier al de eerste barbecue. Behalve die ene auto op het gras, gaat hier alles volgens de regels.

Dat geldt niet voor de families die hun barbecue hebben geplaatst op het grasveld aan het Hazenpad. Daar is dat officieel niet toegestaan.

De afgelopen jaren liep het ook op de aangewezen zone in het park geregeld uit de hand. Vorig jaar augustus werd er met auto’s over het gras gereden bij de barbecue zone. De politie moest ingrijpen. Een week eerder zijn processen-verbaal uitgedeeld aan auto’s van barbecueërs op het grasveld aan de Maasboulevard.

In de zomer van 2018 dreigde de gemeente nog het barbecueën in het Beatrixpark te verbieden wegens brandgevaar. Ondertussen heeft de gemeente op de barbecue zone in het park een reeks afvalbakken geplaatst en zijn ook borden aangebracht waarmee parkbezoekers worden geïnformeerd (in diverse talen) over het schoon en veilig barbecueën in het park.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *