Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ASIELOPVANG VLAARDINGEN ALLEEN NA OVERLEG

gemeenteraad vlaardingen 2VLAARDINGEN- Het Vlaardingse college van B en W moet alle informatie rond de huisvesting van asielzoekers eerst voorleggen aan de gemeenteraad voordat over de komst van de asielzoekers een besluit wordt genomen. Dat is het resultaat van de extra ingelaste raadsvergadering rond de migratiecrises die door de VVD was aangevraagd.

De liberalen hadden het liefst een uitvoerig traject van inspraak ingezet voor de inwoners van Vlaardingen. In dat geval zou bij elk huisvestingsverzoek van het COA eerst via een wijkoverleg de mening van de inwoners van Vlaardingen worden gepeild, maar daar zien de coalitiepartijen niets in. Vooral de PvdA vreest voor een maandenlange procedure wanneer eerst de burgers om hun mening zou worden gevraagd.

Ook verzoeken vanuit de oppositie om een enquête naar het draagvlak voor asielopvang en de oprichting van een speciaal comité van experts voor maximale integratie kregen geen meerderheid in de raad.

3 reacties op “ASIELOPVANG VLAARDINGEN ALLEEN NA OVERLEG

 1. Voor alle dames en heren in de gemeenteraad:

  Door vechtpartijen op het terrein van asielzoekerscentrum (azc) in Overberg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen gewond geraakt.

  De politie heeft twee anderen opgepakt, meldt een woordvoerder.

  Aan het begin van de nacht werd er door twee groepen gevochten. De politie kreeg de situatie onder controle, maar twee uur later liep het opnieuw uit de hand. Inmiddels is het weer rustig op het terrein. De aanleiding voor de vechtpartijen is onduidelijk.

  De eerste melding van onrust was rond 0.30 uur. “Er werd flink gevochten”, zei een politiewoordvoerder. Agenten haalden de groepen uit elkaar.

  Helikopter

  Rond 2.30 uur bleek het opnieuw uit de hand te zijn gelopen. Er was sprake van een “massale vechtpartij”, waarbij “tientallen mensen” betrokken waren. Volgens de woordvoerder werd ook schade aangericht op het terrein. “Er is tijdens de vechtpartij onder meer meubilair gebruikt.”

  De politie stuurde tientallen agenten en een politiehelikopter naar Overberg, een dorp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Inmiddels is er afgeschaald, maar er blijven wel agenten bij het azc om de situatie in de gaten te houden. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

 2. Goed geregeld!Beter was het wanneer we wel eerst wat te zeggen hebben. Toch is dit al een heel gunstige situatie. Prima om te zien waar tegen welke kosten en met welke gevolgen welke beslissingen worden genomen. Begrijpelijk dat de PVDA daar niet blij mee is.

 3. Dit neemt onaanvaardbare proporties aan en niemand komt op het idee om die criminele relschoppers die hier nooit wat zullen toevoegen binnen 24 uur uit te zetten, goedschiks of kwaadschiks. En onze lachende Harlekijn Rutte blijft stug importeren, je hoeft geen helderziende te zijn om een hoop rotzooi te voorspellen, zeker als het op grote schaal vorderen van huurwoningen een aanvang gaat nemen terwijl de Nederlander niet zelden tien tot vijftien jaar moet wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *