Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ASBESTONGELUK KOST VLAARDINGEN MINIMAAL 1,3 MILJOEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen zit met een rekening van zeker 1,3 miljoen euro aan schoonmaakkost door een incident met asbest. Tijdens werkzaamheden in het pand aan de Industrieweg 9 is asbest aangetroffen. Het vrijgekomen asbest is beland in de luchtbehandelingskanalen. Daardoor heeft het asbest zich over het gebouw verspreid en zijn alle ruimten besmet geraakt. De sanering duurt tot eind februari 2019.

Het asbest is niet in de buitenlucht terecht gekomen, omdat de luchtbehandeling een gesloten systeem is. Tijdens eerder gebruik van het pand is er geen sprake geweest van asbestbesmetting, omdat de betreffende panelen in de spouwmuren voorheen niet zijn beschadigd.

In 2006 is de Industrieweg 9 van het GAK aangekocht door de gemeente voor het huisvesten van ambtenaren, die daar tot 2014 (ruim 8 jaar) hebben gewerkt. Na de verhuizing van het ambtelijk apparaat naar het stadskantoor is besloten om de Industrieweg 9 af te stoten.

De laagbouw is na een intensief traject, samen met het achtergelegen parkeerterrein, verkocht aan Calando Vastgoed B.V voor het vestigen van de Food Innovation Academy (FIA). Voor de overdracht moest de hoogbouw fysiek van de laagbouw gesplitst worden. Op basis van de asbestinventarisatie zijn bij de afsplitsing van het gebouw maatregelen getroffen ter bescherming van het mogelijk vrijkomen van asbest. Er is toch asbest vrijgekomen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *