Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANONIEME TIP LEIDT NAAR WIETKWEKERIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op basis van een tip is in de Thorbeckestraat in de Vlaardingse Marktbuurt een hennepkwekerij ontmanteld door de gemeente en de politie. Er is een verdachte aangehouden.

De politie heeft samen met Stedin naar aanleiding van een anonieme melding een onderzoek gestart. De melder zag personen met vloeistoffen, potten en apparatuur de woning binnen gaan. Ook was er sprake van geluids- en stankoverlast. Er zijn 24 lampen en 458 hennepplanten verwijderd.

De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Na de ontmanteling is de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Er was sprake van stroomdiefstal. De ontmantelingskosten worden op de dader(s) verhaald.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. De illegale kwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil.

Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *