Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AMBTENAREN TROTS OP POLITIEK CORRECT STADSSTRAND VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op het Vlaardingse stadskantoor is men enthousiast over de Stichting KWartiermakers, bedenkers van onder meer horeca-evenement Het Stadsstrand. Dat blijkt wanneer een ambtenaar, tijdens de raadscommissie, met trots verwijst naar het evenement: “We benutten het om van een gebied, dat nu een beetje verloren erbij ligt, met de functies die erin zitten, de leefbaarheid te vergroten. Vandaar dat de Stichting KWartiermakers, met onder andere het Stadsstrand, wat al een verbeelding is daarvan, daar toe bijdraagt.”

Afgelopen juni klonk vanuit de Vlaardingse horeca nog gemor over de komst van het Stadsstrand  aan het water van de Nieuwe Maas (Koningin Wilhelminahaven). De tweede editie van het strand zou zorgen voor valse concurrentie in een tijd waarin het slecht gaat met de horeca en iedereen alle zeilen bij moet zetten om te kunnen overleven. Die kritiek vanuit de Vlaardingse horeca viel rauw op het dak van de organisatoren van het strand. Bij de stichting vond men juist dat hun strand kansen bood voor ondernemers die eventueel een plaatsje konden krijgen op het strand.

In augustus werd Vlaardinger Daniël Gerritsen de toegang tot het evenement geweigerd om aan te schuiven bij een live uitzending van Omroep Vlaardingen vanaf het strand. Gerritsen heeft daarop een videofragment online gezet waarop te horen is wat strandorganisator Rory Dickhoff (ook manager van poppodium De Kroepoekfabriek) zegt tegen de programmamakers, terwijl hij kijkt in de richting van de geweerde Gerritsen. Dickhoff: “Ik wist niet dat je hem een podium geeft op mijn evenement.”

Gerritsen is actief bij demonstraties tegen de lockdown. In 2018 deed hij een vruchteloze gooi naar een raadszetel tijdens de verkiezingen. Hij zou het PVV geluid willen laten horen in de Vlaardingse raad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *