Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ALSNOG EINDE AAN ILLEGAAL KAMPEREN VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- De gedoogzone langs de A20 bij Vlaardingen-West (verzorgingsplaats Aalkeet) wordt vanaf zaterdag 30 november aanstaande definitief afgesloten. Het gaat om het terrein bij het Total-tankstation langs de A20 richting Rotterdam. De parkeerplaats blijft nog in gebruik tot 5 april 2020.

De ruimte van de verzorgingsplaats is nodig voor de aanleg van knooppunt Vlaardingen, de aansluiting van de A20 op de Blankenburgverbinding.

Sinds 1 juni 2016 is er zes maanden op proef opgetreden tegen het vrachtwagenparkeren op de rustplaatsen Aalkeet en Rijskade in Vlaardingen-West. Uit ervaring in het Rotterdamse havengebied blijkt dat door te handhaven, vrachtwagenchauffeurs parkeren bij de truckparkings in het Havengebied. Hier staan veel buitenlandse vrachtwagenchauffeurs.

In de jaren voor en na de proef is nauwelijks gehandhaafd op het illegaal overnachten in vrachtwagens bij de tankstations door Oost-Europese truckers die te weinig verdienen om een legale overnachting te kunnen betalen. De Oost-Europeanen kunnen dankzij EU-beleid voor fors lagere kosten worden ingezet door werkgevers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *