WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AKO STATION SCHIEDAM CENTRUM SLUIT EIND DIT JAAR

SCHIEDAM- Eind dit jaar sluit de Amsterdamsche Kiosk Onderneming (AKO) in de hal van station Schiedam Centrum. Op stations mogen geen sigaretten meer worden verkocht en dat zorgt voor teruglopende inkomsten.

De NS maakte in 2020 bekend dat er geen nieuwe huurcontracten worden gesloten met handelaren die sigaretten, shag of sigaren verkopen. Zonder rookwaren is het voor de boekwinkel niet meer winstgevend. In totaal sluiten 13 AKO-winkels in heel Nederland dit jaar de deuren, waaronder ook in Rotterdam en Den Haag.

AKO heeft in juni 2016 een kiosk geopend in de hal van station Schiedam Centrum. AKO vult één van de winkelruimten die al jaren leeg stond in het station. In oktober 2020 sloot de zelfbedieningsbakker BackWerk op het Stationsplein wegens personeelstekort.

2 reacties op “AKO STATION SCHIEDAM CENTRUM SLUIT EIND DIT JAAR

  1. Heel raar? Er wordt steeds beweerd dat er minder gerookt wordt in Nederland maar een winkel overleefd niet zonder rookwaren te verkopen? Verder met welk recht heeft NS om te bepalen wat een zaak verkoopt? NS is niet de wet en mogen dit helemaal niet? Een rookverbod op stations mag maar verkoop verbod gaat te ver want mensen moeten kunnen roken op plaatsen waar het mag en kan? Bedrijven moeten eens stoppen om voor de wet te spelen? Regering bepaald de regels niemand anders?

  2. Wat blijft er dan nog over aan winkels? Ah to go. Nou die kan ik missen. Alleen jammer dat Het Fijntjes op het Stationsplein weg is. Die mis ik nog steeds. Die stationshal wordt weer de bekende leegstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *