RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AFWIJZEN BETAALD PARKEREN SLAAT GAT IN BEGROTING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Door het afwijzen van betaald parkeren door inwoners zit het Schiedamse gemeentebestuur met een gat in de begroting. In de Mobiliteitsvisie is voorgesteld om een spaarpot aan te leggen voor mobiliteitsprojecten. De meeropbrengsten als gevolg van de eventuele uitbreiding van betaald parkeren zouden dan naar deze spaarpot gaan. Gezien de uitkomsten van de draagvlakmetingen is deze bron van financiering onzeker. Dit betekent dat de gemeente nu zoekt naar andere mogelijkheden. Vanuit de MRDH is cofinanciering. Dit zal echter niet voldoende zijn, schrijven burgemeester en wethouders.

De inwoners van Schiedam-West hebben zich recent, via de draagvlakmeting, in meerderheid uitgesproken tegen het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren in hun wijk. De benodigde drempel voor een geldige meting is ruimschoots gehaald. Voor heel West was de respons 54,3%. Het criterium voor het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren in een buurt is dat meer dan 50% van de deelnemers voor zou moeten stemmen.

Voor dit jaar zijn ook draagvlakmetingen gepland in de Gorzen (tussen februari en juli 2023) en in de Nolensbuurt ten zuiden van de Burgemeester Honnerlage Gretelaan in Nieuwland (juni- oktober 2023).

6 reacties op “AFWIJZEN BETAALD PARKEREN SLAAT GAT IN BEGROTING SCHIEDAM

  1. Gat in de begroting? Hebben die streepjespakken dan nooit geleerd dat je geen geld uit kunt geven dat nog niet binnen is? Maar ja, gooi de O.Z.B. dan maar weer omhoog.

  2. Betaald parkeren is ook gewoon een vorm van extra belasting. Parkeerruimte los je op door het aanleggen van extra parkeerplaatsen. Schiedam doet het tegenovergestelde, er worden parkeervakken weggehaald.

  3. Dus lekker stoppen met die mobiliteitsplannetjes, deelscooters, minder parkeervakken en andere rotzooi. Want dat willen we ook allemaal niet!!

  4. Dus proberen ze het nu maar met de WOZ verhoging van 25% of meer, maar beste gemeente dat is ook geen zekerheidje ik heb mijn klacht al ingediend

  5. Minder geld naar al die asielzoekers uitkeringstrekkers en opvang kan je jaren iedereen gratis laten parkeren is goed voor de weinige middenstand die er nog is en leegstand en weer verkeer over de Hoogstraat beter bereikbaar voor veel winkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *