Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANVRAGEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Schiedammers hebben tot 1 juli 2019 de tijd om een aanvraag in te dienen voor een Koninklijke onderscheiding in 2020. Wilt u iemand in aanmerking laten komen voor een Koninklijke onderscheiding? Dat kan! Omdat aan de aanvraag van een Koninklijke onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet een dergelijke aanvraag ten behoeve van de volgende Algemene decoratiegelegenheid (‘lintjesregen’) op 24 april 2020 vóór 1 juli 2019 bij de burgemeester zijn ingediend. Het kabinet van de burgemeester begeleidt zo’n aanvraag vanaf het eerste begin, zodat deze aan alle regels voldoet.

Iedereen kan in aanmerking worden gebracht voor een Koninklijke onderscheiding op grond van zijn of haar bijzondere inzet voor de maatschappij. In Schiedam zijn honderden vrijwilligers actief. Vrijwilligers, leden van een vereniging of medewerkers van een bedrijf die een bijzondere presentatie of verdienste voor de samenleving hebben verricht, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Dat geldt ook voor mensen die in hun werk een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Zoals al uit de benaming blijkt, worden Koninklijke onderscheidingen toegekend door Zijne Majesteit de Koning. Voor het aanvragen van een lintje zijn speciale formulieren beschikbaar. Die zijn te vinden op www.lintjes.nl. U kunt uw vraag ook stellen aan het kabinet van de burgemeester via het e-mailadres kabinet@schiedam.nl of via telefoonnummer 14 010.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *