Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘AANTAL LEGE WONINGEN VLAARDINGEN BLIJFT EEUWIG IN ONDERZOEK’

VLAARDINGEN- Het zal voor altijd onduidelijk blijven hoeveel woningen er in Vlaardingen daadwerkelijk leeg staan. Dat blijkt wanneer ONS.Vlaardingen doorvraagt bij het stadsbestuur naar de lijst met dergelijke panden: die is in korte tijd teruggebracht met zo’n 600 woningen minder.

Wethouder Jacky Silos (CDA): “Die lijst is opgeschoond. Er was een lijst en daar is nu minutieus op gekeken, of dat wordt nog steeds gedaan, welke woningen niet-woningen zijn, welke woningen inmiddels al onttrokken zijn en welke woningen door controles wel bewoond blijken te zijn. Daardoor is de lijst nu korter dan dat ‘ie was. “

Frans Hoogendijk (ONS): “De indruk wordt gewekt dat het moeilijk is om de juiste aantallen aan te geven. We zitten altijd nog aan de 1.300 tot 1.400, maar betekent het nou dat u het wel kan inmiddels, of dat het moeilijk blijft?”

Silos: “Dat betekent dat het nog steeds in onderzoek is. En dat het waarschijnlijk ook eeuwig in onderzoek blijft, omdat er ook woningen worden onttrokken, dus het blijft een lijst in werkzaamheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *