WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPLANT EXTRA GROEN IN PARK MAASBOULEVARD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Leerlingen van basisschool Sint Willibrordus hebben woensdag 8 december samen met wethouder Antoinette Laan(VVD) de eerste bomen van het Tiny Forest geplant in Park Maasboulevard. De leerlingen worden de boswachters van dit tweede Schiedamse ‘mini-bos’.

De basisschoolleerlingen hebben bomen en struiken geplant samen met afgevaardigden van de gemeente Schiedam, NME Schiedam en IVN Natuureducatie. Wethouder Antoinette Laan onthulde na het planten van de bomen het informatiebord met de naam die de leerlingen voor het Tiny Forest hebben bedacht: Het Maasbos. Het concept Tiny Forest is ontwikkeld door IVN Natuureducatie. Via een lesprogramma en het buitenleslokaal leren de leerlingen over het klimaat en de natuur.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in hun ontwikkeling. Kinderen leren er over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

Dankzij een bijdrage van de provincie Zuid-Holland legt IVN Natuureducatie in meerdere gemeenten mini-bossen aan. Vorig jaar is het eerste Tiny Forest in Schiedam aangelegd in park Groenoord. Bewoonster Patty Lievense heeft Park Maasboulevard aangedragen als locatie voor de tweede Tiny Forest. Volgend jaar wordt er een derde aangelegd op een nog nader te bepalen locatie. In overleg met initiatiefnemers, de gemeente en scholen worden deze locaties bepaald.

Fotografie: Jan van der Ploeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *