Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPAK OVERGEWICHT KINDEREN (TOT 4 JAAR) IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Om overgewicht bij jonge kinderen in Schiedam tegen te gaan moet worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de jeugd een gezonde leefstijl aan te leren via de ouders/verzorgers, te beginnen bij kinderen tot 4 jaar. Daarop wordt met succes aangedrongen door het CDA, D66 en de fractie Van Dijk. De gemeenteraad steunt het verzoek en verlangt van het stadsbestuur om te onderzoeken welke regelingen er onder andere vanuit het Rijk beschikbaar zijn om mee te betalen aan onderdelen van de aanpak.

Geconstateerd wordt dat het aantal mensen met overgewicht en obesitas jaarlijks toeneemt, wat kan leiden tot allerlei ziekten en sociale problemen. Overgewicht zou vaak het gevolg zijn van ongezonde gewoonten. Dus is het zaak kinderen op jonge leeftijd gezonde gewoonten aan te leren om een gezonde basis te leggen voor de toekomst, vindt de gemeenteraad.

Volgens de volksvertegenwoordigers zijn maatregelen het meest effectief bij jonge kinderen en hun ouders. Het is daarom verstandig de inzet in de eerste instantie te richten op kinderen tot vier jaar, omdat – het bevorderen van een gezonde leefstijl een intensieve aanpak vereist en losse maatregelen nauwelijks effect hebben.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *