Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

90 MILJOEN DUURDER: ‘BRUGGEN OORZAAK VERTRAGINGEN HOEKSE LIJN’

VLAARDINGEN- Sinds de start van de Hoekse Lijn staat de teller al op 700.000 in- en uitcheckers. Dat zegt RET-directeur Maurice Unck bij de officiële opening op station Vlaardingen West. De hele dag was er live muziek in de metro en werden reizigers verwelkomd met wat lekkers, van croissantjes in de ochtend tot koeken en snacks in de late middag. Op deze wijze vieren de RET, de MRDH en de Gemeente Rotterdam de officiële opening van de verlengde metrolijn B tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven.

Met twee jaar van vertragingen rijdt er sinds een maand een metro met passagiers over het oude NS spoor tussen Schiedam en Hoek van Holland. De aanleg heeft ruim 90 miljoen euro meer gekost dan begroot.

De Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) geeft tijdens het openingsfeestje in Vlaardingen West een geheel eigen verklaring voor de grote problemen bij de aanleg. Problemen die het gevolg zijn van de vele softwarefouten die leverancier Bombardier in de afgelopen jaren nauwelijks wist te ondervangen. Maar de Rotterdamse wethouder ziet dat anders. Van Gils: ‘ Tegelijkertijd combineren we op deze lijn het metro- en goederenvervoer en hebben we te maken met bruggen en overgangen. Dat maakte de aanloop naar vandaag tot een complex traject en leidde tot vertragingen. Maar vanaf nu rijdt de metro en reis je in ruim een half uur van stad naar strand.’

In werkelijkheid eindigt het metrospoor kilometers van het strand verwijderd. Het laatste station van de metrolijn, Hoek van Holland Strand, komt weliswaar direct aan zee te liggen, maar de aanleg is nog in voorbereiding. Oplevering naar verwachting in de zomer van 2022.

Foto’s: Rob Kamminga

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *