RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

90-JARIGE VLAARDINGSE KUNSTENAAR BEZOEKT ALSNOG EIGEN TENTOONSTELLING

VLAARDINGEN- Zonder veel ophef heeft de inmiddels 90-jarige Vlaardingse kunstenaar Leen Droppert gistermiddag alsnog de tentoonstelling van zijn eigen werken bezocht in Museum Vlaardingen. Droppert moest vorige week om gezondheidsredenen de feestelijke opening aan zich voorbij laten gaan, maar was dit weekend fit genoeg om alles met eigen ogen te komen bekijken. De expositie wordt gehouden ter ere van de 90e verjaardag van Droppert.

Het Geuzenmonument op de Markt in Vlaardingen is zijn meest bekende werk, maar Vlaardinger Droppert heeft een enorm groot oeuvre gecreëerd aan openbare kunstwerken tijdens zijn zeventigjarig kunstenaarschap. Bekende werken van zijn hand in Vlaardingen zijn onder meer: Jacobs strijd met de engel bij Pniël , Rehobothkerk aan de Billitonlaan, Fluitspeler (1957) aan de Koninginnelaan, Metaalplastiek (1958) aan de Arij Koplaan, Metaalreliëf (1959) in de Van Limburg Stirumstraat, Zittend meisje (1965) op de Holysingel, Schoolkinderen (1967) in de Werffstraat/Philips de Goedestraat, Gevleugelde (Icarus) (1972) bij de afslag van de A20 in Vlaardingen en Schakel (1974) op de Lepelaarssingel/Reigersingel.

In het museum is een routekaart te verkrijgen, waarmee u de twintig grote en kleinere kunstuitingen van Droppert, die in Vlaardingen staan, kunt bekijken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “90-JARIGE VLAARDINGSE KUNSTENAAR BEZOEKT ALSNOG EIGEN TENTOONSTELLING

  1. Hulde aan Leen Droppert. In Schiedam staat het beeld ‘Jongen met bal’ op het Newtonplein. Leen heeft mij uitgelegd wat de regels zijn bij het plaatsen van een beeld. Het was een uiterst hartelijk gesprek. Fijn dat Vlaardingen hem een tentoonstelling van z’n werken geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *