WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

9 ALTERNATIEVE LOCATIES VOOR NIEUWE BASISSCHOOL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen zijn zeker 9 locaties waar alsnog een nieuwe basisschool kan worden gebouwd. Dit om de locatie Hofsingel 82-84 in Vlaardingen-Oost te ontzien.

De CU-SGP Fractie komt met de lijst van alternatieve locaties en wil van het stadsbestuur weten of zij deze locaties heeft onderzocht en waarom deze al dan niet geschikt zijn bevonden. Het gaat om:

a. De locatie van de voormalige huishoudschool aan het einde van de van Hogendorplaan;
b. Voormalige lijnbaanhallen;
c. Langs de Zwanensingel voormalig HVO-terrein;
d. Dillenburgsingel, tussen Vaartland en Zonnehuis;
e. Park Nieuwland bij het wijkgebouw;
f. Op het grasveld bij de MR. L.A. Kesperweg bij station Vlaardingen Oost;
g. Albertine Agneslaan voormalige school;
h. Oude brandweerkazerne;
i. einde van de Holysingel t.o. Drieenhuizen.

Het stadsbestuur heeft ideeën over het vestigen van de basisscholen Johannes Calvijn en Het Christal op de locatie Hofsingel 82-84. In een persbericht werd eerder deze maand gesproken dat er nog geen concrete ontwerpplannen liggen, maar dat deze uitgewerkt worden en dat het college dit in goed overleg wil doen met alle betrokken partijen. Zo zou ook zijn gesproken met verschillende omwonenden. Belangrijke punten die uit de gesprekken naar voren kwamen zijn behoud van het groene karakter, tegengaan van geluidsoverlast en verkeersdruk. Nu het college akkoord is gegaan met het voornemen om hier de scholen te vestigen volgt een haalbaarheidsonderzoek. Hierin wordt ook participatie meegenomen en een onderzoek naar de verkeerscirculatie. Na afronding van het haalbaarheidsonderzoek volgt een definitief besluit.

4 gedachten over “9 ALTERNATIEVE LOCATIES VOOR NIEUWE BASISSCHOOL VLAARDINGEN

  1. Moet deze jongeman niet nog in de schoolbanken zitten ipv te beslissen voor de burgers, kan je toch niet serieus nemen hij komt net uit de luiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *