WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

690 KINDEREN SCHIEDAM UIT HUIS TIJDENS TOESLAGENAFFAIRE

SCHIEDAM- In totaal zijn de afgelopen jaren in de waterweggemeenten 1570 kinderen uithuisgeplaatst ten tijde van de toeslagenaffaire. Dit aantal komt naar voren in de nieuwsbrief aan raadsleden over afhandeling van de toeslagenaffaire. Het cijfer is afkomstig van het CBS. Het aantal uithuisgeplaatste kinderen sinds 2015 tot en met mei 2022: Schiedam 690, Vlaardingen 675, Maassluis 210.

In de toelichting wordt vermeld dat de kinderopvangtoeslagaffaire niet altijd de grondslag van de uithuisplaatsing hoeft te zijn. De cijfers geven alleen het aantal kinderen weer met een jeugdbeschermingsmaatregel en een jeugdhulptraject met verblijf. Er is geen informatie bekend over vrijwillige uithuisplaatsingen.

De nieuwsbrief meldt dat op dit moment er één gezin is in Vlaardingen waar kinderen uit huis geplaatst zijn. ‘De medewerker betrokken bij dit gezin heeft ervaring met de jeugdbescherming. Zij heeft ook het ondersteuningsteam van de VNG ingeschakeld om de mogelijkheid om de kinderen thuis te krijgen. De ouder is erg tevreden over de ondersteuning vanuit het meldpunt, maar ook de ondersteuning van het ondersteuningspunt. Dit is echter geen garantie dat de kinderen ook daadwerkelijk naar huis kunnen komen. Niet in alle gevallen is de toeslagenaffaire kinderopvang de aanleiding voor de uithuisplaatsingen geweest’, aldus de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *