Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPVALLEND PARKEERGEDRAG IN VLAARDINGEN-BABBERSPOLDER

VLAARDINGEN- De politie in Vlaardingen-Babberspolder heeft vannacht meerdere bekeuringen uitgedeeld tijdens een surveillance door de wijk. Het betrof bonnen voor opvallend parkeergedrag van mensen.

Het is strafbaar om uw auto op de stoep te parkeren. Er bestaat een kans dat u daarvoor een boete krijgt. De boete bedraagt 100 euro voor fout parkeren. 

De wet schrijft voor dat u de auto op de rijbaan dient te parkeren of in een parkeervak als deze aanwezig is. Het maakt niet uit of u met twee wielen half op de stoep staat of dat u de auto helemaal op het trottoir neerzet. In principe zijn beide situaties verboden. Dat heeft te maken met de hinder die u voor voorbijgangers op de stoep veroorzaakt. Het trottoir is namelijk bestemd voor voetgangers.

Er geldt wel een uitzondering op de regel. Dat is als er een officieel RVV-verkeersbord (E08b) te zien is met een afbeelding van een auto met twee wielen op de stoep. In een dergelijke situatie is het toegestaan om uw auto half op het trottoir te parkeren. 

2 reacties op “OPVALLEND PARKEERGEDRAG IN VLAARDINGEN-BABBERSPOLDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *