WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BESCHIETING OLYMPIAWEG SCHIEDAM WAS AANSLAG OP AUTO

SCHIEDAM- De auto op de Olympiaweg in Schiedam-Harga, die op 15 oktober is beschoten, werd onder vuur genomen door de 37-jarige Antilliaan G.M.G. Q. (afkomstig van Trinidad) uit Schiedam. De aanslag werd gepleegd vanaf een gestolen motorfiets van het merk BMW, type F900R. Bij de aanslag heeft Q. gebruik gemaakt van een revolver, van het merk BBM, type Olympic 38, kaliber .22LR. Dat alles staat in de dagvaarding nu Q. moet verschijnen voor de meervoudige strafkamer in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie beschouwt hem als hoofdverdachte.

Aanvankelijk werd uitgegaan van de beschieting van een huis, maar Q. had het die avond rond 21.37 uur gemunt op een auto waarin twee beoogde slachtoffers zaten. De auto is met hoge snelheid weggereden vanaf de Olympiaweg. Omwonenden belden de politie, omdat ze harde knallen hadden gehoord.

Een dag later heeft de politie drie mannen uit Schiedam aangehouden van 32, 37 en 39 jaar in verband met de schoten aan de Olympiaweg. Het onderzoek leidde ook tot de vondst van een vuurwapen in een woning te Schiedam.

2 gedachten over “BESCHIETING OLYMPIAWEG SCHIEDAM WAS AANSLAG OP AUTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *