Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROEN LICHT CONTAINERS VOOR O.A. DAKLOZEN EN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is geen milieueffectrapport (MER) nodig voor het plaatsen van 320 containerwoningen op het voormalige terrein van Unilever in Vlaardingen. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de containerwoningen op de eerste plaats bedoeld voor starters en studenten. Van de 320 tijdelijke woningen zijn er maximaal 30 bedoeld voor vluchtelingen en voormalig daklozen. Het gaat dan om mensen die uitstromen na een verblijf in De Elementen.

De initiatiefnemer heeft een aanmeldingsnotitie opgesteld voor de realisatie van alle containerwoningen voor de maximale duur van 10 jaar. De DCMR heeft de aanmeldingsnotitie beoordeeld en geconcludeerd dat er geen milieueffectrapport noodzakelijk is. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat advies overgenomen. Alle overige omgevingsaspecten komen aan de orde bij de ruimtelijke ordening procedure.

Om bezwaarmakers tegen de containerwoningen op het voormalige Unileverterrein voor te zijn heeft het gemeentebestuur vorige jaar gekozen voor het zo snel mogelijk doorlopen van een reguliere afwijkingsprocedure. Burgemeester en wethouders vrezen bezwaren vanuit de omgeving. De gemeente en de ontwikkelaar zijn gebaat bij een proces waarbij in ieder geval de gevolgde Ruimtelijke Ordening-procedure geen discussie oplevert.

4 reacties op “GROEN LICHT CONTAINERS VOOR O.A. DAKLOZEN EN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

 1. Ben je mooi in de aap gelogeerd.
  Ik ken mensen die naar Nieuw Sluis zijn verhuisd uit Schiedam juist om de grote diversiteit van bepaalde bevolkingsgroepen te ontvluchten.
  Het plaatsen van containers was allang bekend vrees ik. De gemeente Vlaardingen heeft eerst gewacht tot de laatste huizen verkocht waren.
  ‘Om bezwaarmakers tegen de containerwoningen op het voormalige Unileverterrein voor te zijn heeft het gemeentebestuur vorige jaar gekozen voor het zo snel mogelijk doorlopen van een reguliere afwijkingsprocedure’, ook dit getuigt van vuil spel.
  De eerste 10 jaar zal er geen huis verkocht worden. Vrijwel heel links Nederland heeft medelijden met gelukzoekertjes en randfiguren. Maar uiteraard willen ze, ze niet in hun achtertuin. Lui die op links hebben gestemd, en op Nieuwe Sluis wonen, hebben nu hun zin en moeten geen huilie huilie doen.
  In ieder geval krijgt de Hoogvliet, Action en Gamma veel ‘klandizie’ en de metro krijgt veel reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *