WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROTARYCLUB SCHIEDAM DE VESTE SCHENKT AAN BUDDY.NL

SCHIEDAM- Voor het 3e jaar op rij heeft Rotaryclub Schiedam de Veste een bedrag van 1.500,00 euro
overhandigd aan het buddy.NL project Schiedam van Handicap.NL. Jonge mensen met beperkte verstandelijke en sociale vermogens hebben vaak meer moeite om aan te sluiten bij mensen van hun eigen leeftijd. Het gevolg is veel eenzaamheid bij deze jongeren. De lockdown maakte contact maken nog veel moeilijker.

Buddies.nl een onderdeel van Handicap.nl zorgt er voor dat jongeren van dezelfde leeftijd gekoppeld worden. Om samen op stap te gaan en om vervelende en leuke dingen te delen. Rotary Schiedam De Veste ondersteund jaarlijks 2 koppels in Schiedam financieel en waar mogelijk ook nog op andere manieren.
Met deze ondersteuning kunnen de koppels leuke dingen doen. Ook worden de Buddies gecoacht en opgeleid om te zorgen voor een optimaal contact.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: “Service above Self”. Bij
Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingsprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis en ervaring. Rotary is niet religieus of politiek ge├źngageerd, maar biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke en maatschappelijke leiders. Rotary in Nederland is verdeeld in 7 districten die elk worden geleid door een gouverneur. Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden. In Schiedam zijn er twee Rotaryclubs, Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam de Veste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *