Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOLOP BBQ’S BUITEN DE OFFICIËLE ZONE BEATRIXPARK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Langs het Hazepad in het Schiedamse Beatrixpark staan al snel zo’n tien barbecues opgesteld. Daaromheen groepjes van diverse nationaliteiten. Waarom ze hier zitten en niet op de aangewezen velden achter de bossage? “De Parkeerplaats bij de sportvelden is opgebroken. We kunnen de barbecuezone niet bereiken.”

Ook verderop, ter hoogte van de plek waar ooit de heemtuin lag, staat nog een barbecue te walmen. De mannen ernaast zijn niet genegen een mond open te doen.

Bij de aangewezen barbecuezone, naast de grote vijver in het park, oogt het rond 17.00 uur nog lang niet overvol. Met hekken en borden zijn het voet- en fietspad tijdelijk afgesloten. Dat de parkeerplaats pal naast de zone is opgebroken lijkt voor de barbequers alhier geen enkel probleem. Bovendien zijn de velden gewoon bereikbaar per auto. De hekken staan open, alleen parkeren behoort niet tot de mogelijkheden.

Moeilijk te vinden zijn alle barbequers in het Beatrixpark niet. De ijscoman gaat er met zijn kar gewoon op af. En anders zijn er nog de rooksignalen die vanaf de diverse velden in het park worden uitgezonden.

Na elke dag waarop de zone intensief wordt gebruikt verschijnt in de ochtenduren, tussen 06.00 en 07.00 uur, een opruimploegje plus auto met laadbak van Irado. Volle vuilniszakken worden ingeladen en het officiële barbequeveld ziet er daarna weer smetteloos uit.

8 reacties op “VOLOP BBQ’S BUITEN DE OFFICIËLE ZONE BEATRIXPARK SCHIEDAM

 1. Volkomen geschift dat irado die lui hun troep opruimt. Lekker laten liggen, zitten ze komende week in hun eigen klerezooi.

 2. Juist als het een zooitje is, voelen ze zich thuis.
  Is toch griefel volk? Verzieken al wijken door hun teringzooi van 4 hoog te donderen en nu nog het park verzieken. Een Nederlander blijft daar weg uit angst.
  En waar zijn de stadswachtjes?
  Uiteraard wel de auto’s bekeuren in woonwijken waar bewoners na een werkdag hun auto niet kunnen parkeren door veelal MOE lander voertuigen en die alle parkeerplekken innemen, die geen wegenbelasting betalen.
  Het liefst zou ik een heel varken kopen en op de bbq in het park roosteren, ben je van een grote groep in ieder geval af. Maar als ik dat doe ben ik mijn leven niet zeker en zorgt Denk wel voor een bbq verbod van haram vlees. Stadswachtjes willen maar al te graag hierop toezicht houden.

 3. ” Het liefst zou ik een heel varken kopen en op de bbq in het park roosteren ” , Weet je wel wat je zegt ? Volgens mij kunnen ze beter jou op bbq roosteren , dan zijn we gelijk van dat stomme gelul af .

  1. Heerlijk, vooral biggetjes. Als voorgerecht kikkerbilletjes of heerlijke haaievinnensoep.

   Ga jij maar lekker koeienvlaai eten met gras en pado’s. Schijn je enigzins hallucinaties van te krijgen en stom te gaan lullen.

    1. Dat soort lui neem ik minder serieus dan onze Amsterdammer.
     Dat zijn van die lui, dat als je ook maar iets betwijfelt van wat ze verkondigen, je meteen tegen alles ben wat ze eisen.
     Zijn ook die lui die voorop lopen bij elke demonstratie om te protesteren. Hebben ook genoeg tijd, als je werken niets vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *