RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

8 JAAR EN TBS VOOR VERKRACHTING BEJAARDE (78) ROTTERDAM-WEST

ROTTERDAM- Voor het misbruiken van een 78-jarige vrouw in Rotterdam-West is de 32-jarige dader veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs. Ook moet hij het slachtoffer bijna 70.000 euro schadevergoeding betalen.

Op dinsdagmiddag 18 januari wordt de bejaarde vrouw in haar woning aan de Gijsinglaan slachtoffer van een zedenmisdrijf. De vrouw wordt na het incident naar het ziekenhuis gebracht, wegens diverse verwondingen. Een groot onderzoeksteam is direct met het opsporingsonderzoek naar de verdachte gestart, waardoor op donderdagochtend 20 januari de 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kon worden aangehouden.

Het 78-jarige slachtoffer loopt die middag iets voor 16.00 uur naar buiten om het afval weg te brengen naar de container. Het lijkt erop dat op het moment dat zij terug naar binnen gaat, de dader met haar mee gelopen is het portiek in. Op het moment dat ze bij haar voordeur staat en naar binnen wil gaan heeft hij haar van achteren vastgepakt en de woning in geduwd.  Vervolgens is ze in de woning seksueel misbruikt en ernstig mishandeld. Na het zedenmisdrijf doorzoekt de dader de woning en heeft een aantal goederen meegenomen, waaronder sieraden.

Direct nadat de melding bij de politie binnen kwam, startte een onderzoek. Vanwege de ernst van het misdrijf is het Team Grootschalige Opsporing ingezet. Rechercheurs en agenten van het basisteam Delfshaven startten een buurtonderzoek en verhoorden getuigen. Verder gingen ze in de omgeving van de Gijsinglaan op zoek naar beschikbare camerabeelden. Al snel kregen zij hierbij de dader letterlijk in beeld. Op het moment dat bij het beeld ook een identiteit bekend werd, kwam het onderzoek in een stroomversnelling en kon de zoektocht naar de dader worden geopend. Hij werd bij een controle in de metro bij Centraal Station aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *