WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KIND (9) SCHIEDAM LOOPT MET WAPEN OP STRAAT

SCHIEDAM- Een 9-jarige kind is vanmiddag in Schiedam ingerekend door middel van een grote politie-inzet. De politie was afgekomen op meldingen dat het kind met een vuurwapen rond liep. In de praktijk bleek het te gaan om een balletjespistool. Wat volgde was een gesprek met de ouders door de politie. ‘Ook als 9-jarige is het niet verstandig om met een balletjespistool naar buiten te gaan’, stellen agenten. ‘Bij deze meldingen nemen we geen risico!’

Een balletjespistool schiet kleine gekleurde plastic balletjes af en waren tot voor kort alleen te koop in het buitenland. Er is, ook op kleine afstand, geen onderscheid te maken tussen echte vuurwapens en deze airsoft nepvuurwapens. Ook niet door professionals, zoals bijvoorbeeld de politie.

5 reacties op “KIND (9) SCHIEDAM LOOPT MET WAPEN OP STRAAT

 1. Dit is nou idiote verslaggeving, het staat dit keer niet bol van de taalfouten maar met idioterie. Ieder joch liep ooit met een klappertjespistool, erwtenpistool of alarmpistool op straat. Dat de politie die over het algemeen te laf is om echte zaken aan te pakken hier goede sier mee maakt is nog tot daar aan toe, maar dat de pers deze ,,heldendaden” van de politie middels dit soort berichtgeving ondersteunt gaat toch wel erg ver.

  1. De tijden zijn veranderd Hans , ik liep als kind ook wel eens met een katapult over straat , als je dat nu doet wordt je gelijk opgepakt .

 2. Als je nu in de loop van een wapen kijkt, waarvan je niet weet of dit echt is, ben je dan ook zo een held dat je er op af stap en de bedreiger een klap voor zijn kop geeft?
  Bedenk dat de prijs van een echt wapen, voor sommigen niet meer een drempel is, om hiervan af te zien.
  Ook een weggegooid wapen ,na een overval, kan door een kind gevonden worden.
  Moet er niet aan denken dat hier een dodelijk ongeval door veroorzaakt wordt.
  Hier in Nederland nog niet voor gekomen maar in de U.S.A. helaas wel.
  Laten we het zo houden, Please!

  1. Gooi dan geen wapens meer weg Joop, dan weet je tenminste zeker dat kinderen met speelgoedpistooltjes lopen te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *