Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM WIL MEER ACTIE TEGEN VLIEGTUIGOVERLAST’

SCHIEDAM- De nieuwe Schiedamse gemeenteraad heeft besloten dat meer moet worden gedaan tegen vliegtuigoverlast (De raad is in maart gekozen bij een opkomst van 42% van de kiezers). Op aanwijzing van vooral raadslid Dick van Belle (PvdA) zijn extra punten toegevoegd aan de reactie van de gemeente op het participatietraject voor een nieuw luchthavenbesluit. Tot schrik van VVD-wethouder Antoinette Laan. Bij de actiegroep tegen Rotterdam The Hague Airport wordt ondertussen gevreesd voor de reacties van het publiek op alle maatregelen.

Van Belle wil duidelijker onderstreept hebben dat de Schiedamse gemeenteraad streeft naar minder vliegbewegingen. Een verruiming van de openingstijden moet worden gezien als een verslechtering. De gemeenteraad geeft aan niet veel vertrouwen te hebben in het stiller worden van vliegtuigen. Dit zal alsnog leiden tot meer vliegverkeer van en naar Rotterdam. De wethouder spreekt dat tegen. Laan : “Ik wil niet in de techniek duiken van het hele debat, want dat is mijn rol niet en ik ben ook geen vliegtuigdeskundige, maar er wordt specifiek gesuggereerd dat een verlaging van het aantal decibel tot het verhogen van het aantal vluchten zou lijden. Dat is nergens aangetoond. Ik wil wel bij de feiten blijven.”

Ondertussen merken de tegenstanders van het Rotterdamse vliegveld dat hun standpunten, buiten de politiek, niet overal worden gedeeld. Hoon is steeds vaker hun deel. Oud-GroenLinks politicus Alfred Blokhuizen schrijft in een open brief, namens de Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport; ‘Mensen die regelmatig  melding maken van vliegtuigoverlast, worden op internet vaak uitgemaakt voor azijnzeikers, domkoppen of veelklagers. Ze moeten maar verhuizen, of niet in de buurt van een vliegveld gaan wonen. Met dit soort opmerkingen proberen voorstanders van meer luchtvaart af te leiden van de kern: mensen ervaren oprecht overlast van een lawaaiige industrie.  Het kan zomaar zijn dat ze de radio of tv niet kunnen verstaan of dat gesprekken worden onderbroken. Meldingen van vliegoverlast komen zeer regelmatig voor op afstanden tot 50 kilometer van een vliegveld. Dan rijst de vraag: wat is dan in de buurt? Het verhindert vliegfanaten niet ordinair te schelden op mensen die echt te lijden hebben onder de vliegindustrie.’

6 reacties op “‘SCHIEDAM WIL MEER ACTIE TEGEN VLIEGTUIGOVERLAST’

  1. In Vlaardingen Holy komen veel vliegtuigen over. Die herrie duurt een paar seconden. De constante herrie van het verkeer hier heb ik veel meer last van.

  2. Die mensen moeten niet zo zeuren. Ik woon al jaren bij de aanvliegroute en heb nergens last van. Een klein groepje bepaald tegenwoordig de gang van zaken in de land en helaas dus ook in Schiedam. Airport Rotterdam moet gewoon blijven. Goed voor de economie en iedereen in de regio. De mensen die nu klagen zijn later komen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *