WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

JEUGDFONDS VERWACHT MEER ARMOEDE KINDEREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen wijst inwoners op het Jeugdfonds Sport & Cultuur waardoor elk kind kan sporten en naar muziekles. Het Jeugdfonds verwacht door de crisis (veroorzaakt door de locksdown) een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Het fonds baseert die verwachting onder meer op berekeningen van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat voorspelt dat het aantal mensen in armoede met 28% toeneemt.

Dat betekent ook dat steeds meer ouders het lidmaatschap van de sportclub en cultuurlessen van hun kinderen niet meer kunnen betalen. En dat terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële zorgen juist zoveel baat kunnen hebben bij een uitlaatklep. Het Jeugdfonds zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen blijven doen aan sport en cultuur.

In de campagne ‘Elk Kind Kan!’ wil het Jeugdfonds Sport & Cultuur leerkrachten, gymdocenten en anderen op basisscholen bewustmaken van de hulp die het fonds kan bieden. Zij kunnen een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor een gezin dat het financieel moeilijk heeft. Het fonds betaalt dan de contributie of het lesgeld voor de voetbalclub, zwemles of de gitaarles, zodat elk kind mee kan doen. Scholen kunnen een aanvraag doen via de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

2 gedachten over “JEUGDFONDS VERWACHT MEER ARMOEDE KINDEREN VLAARDINGEN

  1. Het begrip “armoede” is heel rekbaar zodra het om subsidiepotjes gaat. Ieder kind in Nederland heeft gegarandeerd het volgende: een dak boven het hoofd, dagelijks eten, drinkwater uit de kraan, toegang tot ziekenzorg, verplicht onderwijs, verbod op kinderarbeid, kinderbijslag. En dan nog het lef hebben om in Nederland over kinderarmoede te durven spreken????

    1. I.d.d. Mariella,
      Zolang pa, ma, zusje(s) broertje(s) met de nieuwste smartphone en duurste abonnement lopen, huisdieren hebben, grote auto en scooter hebben en op de nieuwste schoenen lopen, valt de armoede wel mee. Is een kwestie van keuzes maken.
      Ook een pakje sigaretten kopen is een keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *