WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MINDER KANS OP WATEROVERLAST KWARTELLAAN MAASSLUIS’

MAASSLUIS- Geen van de woningen langs de Kwartelsingel in Maassluis zijn kwetsbaar voor wateroverlast. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen van de gemeenteraad.

Een aantal aanwonenden is bezorgd over de beschoeiingen, keermuren en opstallen die zij naast de Kwartelsingel hebben aangebracht. De gemeente laat weten de bezorgdheid van de bewoners langs de Kwartelsingel te begrijpen, maar wil benadrukken dat geen van de woningen langs de Kwartelsingel kwetsbaar zijn voor wateroverlast. ‘Alle aanpassingen die de afgelopen jaren aan de Kwartelsingel hebben plaatsgevonden, zijn verbeteringen ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp. Hierdoor is de kans op wateroverlast bij de woningen langs de Kwartelsingel de afgelopen jaren alleen maar kleiner geworden’, aldus het gemeentebestuur.

De Kwartelsingel (bergingsvijver langs de Kwartellaan) is een zeer belangrijk onderdeel van de afwatering in Maassluis-West en zal deze functie in de toekomst moeten blijven vervullen. De afgelopen jaren heeft de Kwartelsingel een metamorfose ondergaan. De singel is na jaren van ontwikkeling gereedgekomen. Er is veel geïnvesteerd, waardoor de wisselingen van het waterpeil van de singel afnemen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *