Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IN EEN KEER AANPAK HISTORISCHE PANDEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen en ontwikkelaar BPD willen in een keer een aantal zwaar verwaarloosde historische panden aanpakken. Na onderhandelingen heeft het stadsbestuur op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van het Museumkwartier. De plannen gaan uit van herstel van de panden aan de Vetteoordskade en de Westhavenkade, waaronder de Sprijpanden. Voor het binnenterrein erachter is een nieuwbouwplan met vrije sector koopwoningen opgesteld. Ook de voormalige Warmelo & Van der Drift-panden worden door BPD meegenomen in het herstel.

In de afgelopen jaren zijn er diverse plannen voorgesteld, die telkens financieel niet haalbaar bleken, waarna aan de gemeente werd verzocht om voor grote bedragen bij de springen. Zowel BPD als de gemeente hebben in het verleden al verliezen moeten nemen voor deze locaties, waardoor financieel haalbare oplossingen niet tot de mogelijkheden behoorden. Dit leidde tot een jarenlange impasse, waarin het erfgoed aan de Westhavekade meer en meer verpauperde.

BPD heeft een compenserende locatie gekregen om hun verliezen te beperken. Dit betreft de locatie tussen de Geert Grootelaan en de Vossiusstraat aan de rand van de Westwijk, de zogeheten ‘Spirit- & CPO-locatie. BPD wordt eigenaar van deze gronden en betaalt daarvoor in totaliteit 1,9 miljoen aan de gemeente. De tegemoetkoming voor het erfgoed is hierin verwerkt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *