WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN MELDT: ‘4 BEZWAARMAKERS STOP HUISHOUDELIJKE HULP IN GELIJK’

VLAARDINGEN- Van alle bezwaarmakers tegen herbeoordeling van de behoefte aan huishoudelijke hulp hebben er vier (gedeeltelijk) gelijk gekregen. Dat wordt de fractie van het AOV in Vlaardingen duidelijk gemaakt door het gemeentebestuur.

In 2020 zijn er 85 bezwaren over huishoudelijke hulp ingediend voor alle Waterweggemeenten. Dit betreft ook afwijzingen van de algemene voorziening Schoon Huis en terugvorderingen PGB.

De totale kosten herindicatie 2020 zijn 143.990 waarvan 60.476 voor Vlaardingen. Er is geen zicht op welk deel hiervan betrekking heeft op de herbeoordeling van de huishoudelijke hulp en welk deel op andere herindicaties. Daarnaast waren de Schoon Huis herindicaties ook onderdeel van het reguliere werk van de consulenten van ROGplus. Een groot deel van de organisatiekosten Schoon Huis heeft dan ook betrekking op de herbeoordelingen. Het is voor het Vlaardingse gemeentebestuur niet mogelijk dit nader te specificeren. Het is ook niet mogelijk de kosten voor het herzien van beschikkingen huishoudelijke hulp en de kosten van de procedure van de daarmee gerelateerde bezwaarschriften te berekenen, omdat dit onder de reguliere werkzaamheden valt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “VLAARDINGEN MELDT: ‘4 BEZWAARMAKERS STOP HUISHOUDELIJKE HULP IN GELIJK’

 1. Het zou een hoop schelen als alles weer beoordeeld wordt op inkomen, zodat de mensen die goed in het geld zitten gewoon weer een particuliere hulp aanschaffen. Want nu deze mensen ook 19 euro per maand betalen, zijn de mensen met een aowtje en/of kleine pensioen de dupe. Krijgen minder uren en de huishoudelijke hulp krijgt weer meer tijd om een goed en leefbaar huis te hebben, in 2 uur kan je alles de basis dingen doen, en ramen zemen, keukenkastjes soppen is onmogelijk om dat er bij te doen. Zo frustrerend en de mensen met geld moeten niet zeuren want ze kunnen echt een particuliere hulp betalen

  1. Dus mensen die vroeger met hun neus in de studieboeken zaten moeten nu opdraaien voor mensen die in diezelfde tijd in de kroeg zaten?

 2. De procedure is zo ingericht dat zonder gespecialiseerde juridische bijstand de burger sowieso volkomen kansloos is, zeg maar vergelijkbaar met de procedures als tegen de Belastingdienst. Als burgers al een (beetje) gelijk krijgen dan zit in beroep daar de ‘participatie-rechter’ reeds klaar om de zaak volledig af te schieten.

  En als men een keiharde zaak heeft dan zal de rechtspraak niet schromen om (aantoonbaar Centrale Raad van Beroep) buiten de procedure om het bestuursorgaan ter wille te zijn; reeds verlopen termijnen ‘verlengen’, souffleren etc.

  De Hongaarse en Poolse regeringen willen een zelfde (feitelijk fascistisch) stelsel als hier in Nederland sinds jaar en dag kennelijk geheel naar wens functioneert en daar over schreeuwt men moord en brand.

  In dit bekrompen christen-facsistisch landje is de VVD nog steeds de grootste partij en vervuilen grote multinationale bedrijven het milieu in de meest ruime zin (teflon, zware metalen, giflozingen op oppervlaktewater etc etc) zonder daarbij ook maar een cent belasting te betalen. t’.

  Straks zal middels Parlementaire enquete waarschijnlijk weer alles worden afgedekt.

  En de rechterlijke macht ‘participeert.

  Totale sukkels of gewoon een eng volkje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *