WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BUREN VREZEN BOUW PARK VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Aan de rand van Vlaardingen-Babberspolder wordt met vrees gewacht op de heiwerkzaamheden en de komst van een geluidswal, met een hoogte van 10 meter, op het voormalige sportpark Vijfsluizen. De flats in de Van de Slingerlandstraat, pal aan de zijde van het Hargapad, zullen hiermee te maken krijgen wanneer begin volgend jaar wordt gestart met woningbouw op het oude Shellpark.

“Kijk, wij als Heijmans bouwen gewoon heel vaak in de stedelijke omgeving en ook in bestaande omgeving. Wat wij dan altijd doen, zeg maar, bij het aanvragen van omgevingsvergunningen en ook bij het starten van de bouw, is dat we daar gewoon afspraken over maken met de gemeente op welke manier wij, zeg maar, hinder tijdens de bouw zoveel mogelijk kunnen beperken.”
Een woordvoerder van bouwonderneming Heijmans probeert de directe buren gerust te stellen tijdens de digitale informatiebijeenkomst. “Kijk, het bouwen geeft altijd verstoring. Dus daar moeten gewoon afspraken over gemaakt worden met de gemeente. Als je het hebt over geluidsoverlast, ja, daar zijn ook allerlei maatregelen voor die we kunnen treffen, om te voorkomen dat mensen te langdurig in geluidsoverlast zitten.”

Om de toekomstige bewoners van Park Vijfsluizen te beschermen tegen het geluid van de Hoekse Lijn wordt een wal opgetrokken tot een hoogte van 10 meter. Bij Heijmans denkt men niet dat dit het uitzicht van de overburen nadelig beïnvloed. ““Ja, hij ligt wel hoger dan het spoor”, zo wordt erkent. “Maar de geluidswal op zichzelf, is geen element, zeker niet vanuit die kant gezien, wat zeg maar een soort van neergezet is wat een uitzicht belemmert. Hij wordt zo ingericht dat het eigenlijk gewoon een natuurlijk onderdeel vormt van het landschap. Wat wij zeg maar in de hele wijk inrichten. Wat je dan hebt is; je ziet landschap vanaf die kant. Die wal wordt aan de binnenkant helemaal begroeid en er worden ook bomen geplant, dus ja, wat is dan uitzicht…?”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “BUREN VREZEN BOUW PARK VIJFSLUIZEN VLAARDINGEN

  1. Ik zie totaal het probleem niet. Als je in de stad gaat wonen kan er een deel van de wijk vernieuwd worden of er wordt bijgebouwd. Als je dat niet wilt moet je een vrijstaande woning op een zeer groot kavel kopen ver buiten de stad. Beide situaties hebben voordelen en nadelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *