Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DENK WIL DEBAT OVER BESCHIMMELDE WONINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De situatie in de Staatsliedenbuurt in Schiedam-Nieuwland staat op de agenda voor de komende raadscommissie. De fractie Denk wil met de gemeenteraadraad en het stadsbestuur het gesprek voeren over verloedering, vocht- en schimmelproblematiek en wateroverlast in Schiedam, met als doel om te bezien welke aanvullende inspanningen er getroffen moeten worden om buurten en wijken leefbaarder te maken.

Denk constateerde begin januari onder meer schimmelvorming in woningen van Woonplus in Nieuwland. De partij kreeg van het gemeentebestuur te horen dat bewoners van de Staatsliedenbuurt hun woningen moeten ventileren. ‘Ventileren en goed verwarmen zijn de belangrijkste maatregelen die in het gebruik genomen kunnen worden om schimmel te voorkomen’, stelden burgemeester en wethouders.

Ook over de kwaliteit van de openbare buitenruimte in de Staatsliedenbuurt merkt het stadsbestuur op dat een extra ronde zal worden gemaakt om onveilige situaties te inventariseren. Om deze vervolgens te repareren.

Bij een ronde door de wijk trof Denk vele gebreken, te weten ontoegankelijke afrolcontainers, op ontelbare plekken kapotte en slechte bestrating, kind onvriendelijke en —onveilige speelplaatsen, gevaarlijke situaties door open bestrating voor fietsers, wildgroei aan heggen en struiken, niet werkende straatverlichting, kapotte hekwerk, een hondentoilet waar geen hond komt en onwenselijke bouwafval (dixie).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “DENK WIL DEBAT OVER BESCHIMMELDE WONINGEN SCHIEDAM

 1. Als je ziet hoe de wijk Nieuwland er de laatste decennia bij ligt heeft onderhoud geen enkele zin. Ik heb er 20 jaar met plezier gewoond, het was een leuke, gezellige wijk. Ik ben er al tientallen jaren weg. Als ik nu door die wijk fiets zie ik een straatbeeld met afval en ongedierte. Als ik mensen spreek die daar reparaties moeten uitvoeren krijg ik ook te horen dat dit vrijwel een gebed zonde eind is omdat het vaak dezelfde dag weer wordt vernield. Laat Denk zich bezig houden met zinnige dingen. Niemand dwingt mensen om in die door de bewoners verziekte wijk te wonen. Als je de huidige bewoners in een nieuw huis zou zetten is de boel ook binnen no time vervuild en beschimmeld.

 2. Ook ik heb in de zogenaamde ‘hongerput, gewoond.
  De naam was gegeven aan deze buurt door de hoge huurprijzen en de ( voor die tijd) luxe woningen.
  Je kon er niet wonen met een laag loontje.
  Vele jaren met plezier gewoond. Helaas bij vertrek van bewoners, kwamen er veel lieden wonen die er een zooitje van maakten. Ligt aan de genen en is ook het aard van het beestje. Dankzij dit, werd aan de woningen steeds minder onderhoud gepleegd, terwijl de huren maximaal omhoog gingen. In enkele gevallen te begrijpen, maar ook hier geldt; zeker niet iedereen maakt een teringzooi van hun huis/buurt.
  En lui die dat doen, begrijpen onze waarden en normen niet en krijgen maximale subsidie.
  Ik heb een opvoeding genoten waarbij werd geleerd je vuil niet naar beneden te gooien.
  Misschien kan Denk folders, in begrijpelijke taal of afbeeldingen, verspreiden met uitleg over wat de waarden en normen zijn in Nederland.

  Zelf zou ik een aantal van die lui, nooit in één van mijn huizen laten wonen. En helaas kunnen bewoners die zich niet A-sociaal gedragen niet zomaar een huis krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *