WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEPERKTE WEEKMARKT SCHIEDAM DOOR VORST

SCHIEDAM- Slechts een handjevol marktkramers vullen vandaag het Land van Belofte in Schiedam, vanwege de temperaturen: rond de -2°C en een schrale oostenwind. De visboer en de bakker (‘t Stoepje) zetten door op de vrijdagmarkt in het centrum van Schiedam. Bij de notenkraam op het Stadserf is het warm met pinda’s zo uit de hete olie, maar verder is het afzien voor verkopers en klanten.

Bij ‘t Stoepje moest het verkoopteam vanmorgen in alle vroegte een plaat ijs weghakken. Precies op de plaats waar hun verkoopwagen met tent moet staan leek het extra hard te hebben gevroren.

Een aantal marktkramers worden al maanden geweerd op de weekmarkten. Alleen etenswaren zijn toegestaan. Hoewel vandaag in Schiedam ook de kar van Kees en Iris, met dierenbenodigdheden, ontbreekt. Groenten en fruit bevriezen en ook bloemen doorstaan de vrieskou niet, dus is het aanbod vandaag extra beperkt.

Mocht het volgende week weer mogelijk zijn om groenten te verkopen, dan is er slecht nieuws voor de klanten bij de groentekraam in de Lange Kerkstraat: deze week piekten de klokprijzen voor prei op de veiling. Strenge vorst en sneeuw drijven de prijzen op van bijna alle groenten en fruit.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *