Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VOOR-OORLOGS RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND TEGEN ROOMPOT’

HOEK VAN HOLLAND- De huisjesbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland vrezen dat het park wordt overgenomen door de combinatie Roompot en Europarcs. Eerder viel ook de naam van ontwikkelaar KSR, maar dat lijkt voorgoed van de baan na het onverwacht overlijden van directeur Jacko Roest, stuwende kracht achter onder meer de horecapaviljoens aan het strand van Hoek van Holland.

Afgelopen zaterdag werd het recreatieoord in de Wierstraat bezocht en aangehoord door een handvol Rotterdamse raadsleden. Een online petitie tegen de verkoop is inmiddels door ruim 12.000 mensen getekend.

De hoorzitting over de verkoop van het terrein is vorige maand uitgesteld. Het grote aantal insprekers zou de aanleiding zijn. Er hebben zich ruim 300 belanghebbenden gemeld om hun zegje te doen voor de gemeenteraad.

De Recreanten Advies Raad (RAR) wil ondertussen de stukken zien waarop de aangekondigde verkoop is gebaseerd door de gemeente Rotterdam. Zo wil de RAR het onderzoek inzien naar de exploitatiemogelijkheden en de cijfers om het voorgehouden exploitatietekort – volgens de gemeente 350.000 euro per jaar – te onderbouwen.

De Gebiedscommissie Hoek van Holland heeft het gemeentebestuur verzocht om de Toeristisch Recreatieve Ontwikkelings Plannen (TROP) met spoed verder uit te werken en in maart of april een conferentie te organiseren over de TROP. Hierbij wordt de problematiek rond de verkoop van het recreatieoord met nadruk niet besproken. Dit onderwerp zou te gevoelig liggen en komt op andere momenten al aan de orde, meent de commissie.

Recreatieoord Hoek van Holland wordt in de verkoop gezet door de huidige eigenaar, de gemeente Rotterdam. Alle bezitters van een huisje of caravan op het terrein zijn afgelopen november per brief geïnformeerd over het verkoopplan. In de brief van de wethouders Bas Kurvers (VVD) en Said Kasmi (D66) valt te lezen dat Recreatieoord Hoek van Holland na de verkoop niet kan worden opgedeeld door de nieuwe eigenaar of met een andere bestemming worden doorverkocht. De huisjesbezitters betwijfelen dat.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “‘VOOR-OORLOGS RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND TEGEN ROOMPOT’

 1. Het is zoveelste pleziertje wat Jan met de pet heeft wat afgenomen wordt, het lijkt erop dat als je geld heb nog plezier kan kopen. Oude van dagen en normale arbeiders mogen niets meer hebben. Ik heb zelf bijna in de Rotterdamse raad gezeten, maar wat mij tegen gehouden heeft is het achterbakse gelul en het meeloopgedrag, om misselijk van te worden.

  Heren doe nou eens gewoon waar je voor zit en kap is met jullie arrogante gedrag.
  Groet J.J.v.Steenbergen

 2. Och, als het Roompot wordt doe je gewoon de bovenste 5 knopen van je te kleine shirt open, plak wat tattoo’s hier en daar, hang wat gouden opzichtige kettingen om je nek, koop een sloep, draai daar luide muziek van André de Haas op, dan is het toch net of je erbij hoort?

 3. Ongelofelijk inderdaad!

  Het oudste Recreatieoord van NL geeft je alleen door aan mensen die het koesteren!
  En dat zijn de bewoners en de vele huidige gebruikers die er vaak al jaren komen.
  Geen europeese aanbesteding met internationale vastgoed bedrijven die het commercieël zullen uitbuiten & slopen.

  PvdA raadsleden & wethouders? Waarom werken jullie hier aan mee? Dit is ons immaterieel erfgoed!

 4. Er was eens

  Er was eens een huisje, van hout in de Hoek
  Sinds jaar en dag, met heel veel bezoek
  Geen franje, geen zwembad, geschonken als plek
  Een plek voor de burger, niemand deed gek
  Het strand is de speeltuin, met golven en zand
  Duizenden zielen een harmonische band
  Decennia lang, bezocht en aanbeden
  Zomers lang er naartoe gereden
  Verkoop moet, want ’t kost geld
  O ja, natuurlijk, ook midgetgolf telt
  Geen flauw idee, cijfers zijn schimmig
  Wethouders & Co blijken grimmig
  Liegen bedriegen en valse schijn
  Het is alsof we slachtvee zijn
  Eén briefje, geen inspraak, zo zal het gaan
  Er wordt bewust heimelijk gedaan
  Miljoenen verdampt want meer is beter
  Hoe je ook kijkt, het klopt voor geen meter
  Verzet u hard, fracties en raad
  Alstublieft, het is niet te laat.
  Er was eens, of toch
  Er is nog..

 5. Zeer vreemd verhaal en pertinent onjuist temeer daar Roompot helemaal geen interesse heeft in deze locatie en nooit betrokken is geweest bij welke vorm van onderhandelingen dan ook. Hier is duidelijk niet aan hoor en wederhoor gedaan.

 6. Sorry dat ik u hier mee lastig val maar ik zie geen uitweg meer.
  Ook dit is Nederland!

  ONTHUTST OVER DE NEDELANDSE GEMEENTEPOLITIEK!
  Vakantieparken, straks alleen nog voor de rijken?
  Ik kijk met verbijstering toe!
  “De Rotterdamse wethouders Bas Kurvers (VVD) van bouwen en wonen en Said Kasmi (D66) van recreatie en toerisme hebben het plan recreatieoord Hoek van Holland te verkopen.
  Het blijkt in Nederland normaal te zijn dat Burgemeester & Wethouders van gemeenten hun bewoners van de ene op de andere dag een brief durven schrijven van, het is best mogelijk dat u over een jaar uw vakantiehuisje kwijtraakt. Hoe crimineel is dit?

  Het college B&W Rotterdam heeft een raadsvoorstel gedaan om het Recreatieoord te verkopen zonder verblijfsduur- of kostengaranties voor de huidige recreanten, laat staan dat ze de recreanten schadeloos gaan stellen.

  Na een jaar mag de koper van de grond, dat zijn vaak de vakantieparkontwikkelaars zoals EuroParcs, Roompot, Droomparken, zonder pardon de bewoners onder druk zetten door rigoureuze maatregelen aan te kondigen. En helaas, dit gebeurt in heel Nederland.
  De huisjes zijn eigendom van de recreanten, de grond waarop hun huisjes staan huren ze soms per jaar of het is een huurcontract voor onbepaalde tijd. De nieuwe grondeigenaar kan de huur gewoon opzeggen en de recreant vervolgens extra onder druk zetten door ze voor de keuze te stellen, of u koopt de grond met een nieuw chalet, kosten 180.000,00 euro of meer , of u vertrekt met uw huisje en al. In beide gevallen ben je je eigen huisje kwijt.
  De bewoners van recreatieoord Hoek van Holland lopen dus het risico dat ze over ongeveer twee maanden overgeleverd worden aan zo’n commerciële partij als de gemeenteraad van Rotterdam besluit om het recreatieoord te verkopen.

  In vele Nederlandse media staan hierover vele artikelen die duidelijk laten zien hoe crimineel deze vakantieparkontwikkelaars zoals EuroParcs, Roompot, Droomparken kunnen zijn en waar de Nederlandse politiek dus niets tegen doet.

  Zie hier enkele voorbeelden van wat er staat te gebeuren!

  https://twitter.com/stopverkoophvh/status/1346793091370536966?s=21&fbclid=IwAR2-UIddB8ziMmQ673FCQ2SDM4WFpMtG8P_8XJln-P_ZqnIdcBl4paLHSw4

  https://www.ad.nl/rotterdam/het-blijft-onrustig-op-camping-de-quack-in-hellevoetsluis~a551d32d/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *