Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HECHT AAN HORECA: 12% MEER FAILLISEMENTEN

SCHIEDAM- Het aantal faillissementen in de horecabranche laat over 2020 een stijging zien van 12%. Dat blijkt uit onderzoek door zelfboekhouden.com op basis van data die zijn verstrekt door het CBS en het UWV. Het totaal aantal faillissementen is in Nederland overigens met 630 afgenomen in 2020 ten opzichte van 2019, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Alleen de provincie Zeeland heeft een stijging van het aantal faillissementen in 2020. Volgens de onderzoekers kan op basis van hun uitkomsten worden gesteld dat de gevolgen van de lockdown nog geen invloed hebben op het totaal aantal faillissementen in 2020.

Het gemeentebestuur van Schiedam meldt in de eigen Begroting 2021: ‘Horeca en detailhandel zijn belangrijke (sociaal-) economische factoren voor het vestigingsklimaat en dragen in hoge mate bij aan zowel de aantrekkingskracht van verblijfsgebieden, aan de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in de wijken en bedrijventerreinen, als aan de lokale werkgelegenheid. Horeca- en detailhandelsbedrijven zijn bovendien een belangrijke klant van veel MKB en groothandelsbedrijven in de regio.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *