WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEELSCOOTER VERWOEST IN SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Op de Parkweg in Schiedam-Nieuwland heeft een deelscooter de jaarwisseling niet overleeft. Voor de ingang van het metrostation staat alleen het frame van de scooter nog overeind. Om 04.12 uur is de brandweer opgeroepen om de scooter, van verhuurder Felyx, te komen blussen.

De Parkweg is een beruchte overlastlocatie in Schiedam, zeker tijdens de jaarwisseling. In voorgaande jaren zijn hier tijdens oud en nieuw handhavers, politie en brandweer belaagd.

Op de hoek Parkweg-Joop den Uyllaan hangt een van de camera’s waarmee de gemeente ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk probeert te voorkomen. De burgemeester heeft het over camera’s die kunnen worden uitgelezen door politie en Toezicht & Handhaving. Onduidelijk is of de scooterbrand op beeld staat.

Het afgelopen jaar heeft de overlast van deelscooters geregeld het nieuws gehaald. In de APV wordt op verzoek van de gemeenteraad een heldere omschrijving opgenomen van de overlast door deelvervoer, los van de voorgenomen vergunningsplicht. De huidige strafbepaling is, volgens de gemeenteraad, niet voldoende afgestemd op het gebruik van deelmobiliteit, terwijl er juist behoefte is aan effectieve handhaving door de Politie en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “DEELSCOOTER VERWOEST IN SCHIEDAM-NIEUWLAND

  1. Dat is een goed idee! Als we dat met al die gorzensloepen doen hoef je niet meer bang te zijn dat je je nek over zo’n ding breekt als je de deur uitgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *