Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DELFLAND GEEFT 1000 EURO VOOR WEGVANGEN RIVIERKREEFTEN

VLAARDINGEN- Het Hoogheemraadschap Delfland looft 1.000 euro uit voor het beste idee om exotische rivierkreeften weg te vangen.

Ondanks veel onderzoek is er nog geen goede manier om de populatie van deze kreeften terug te dringen. Omdat de exotische rivierkreeften het Hoogheemraadschap Delfland in de weg zitten bij het uitvoeren van hun taken gaat Delfland in nauwe samenwerking met het Ministerie van LNV een proef doen met het intensief wegvangen.

De exotische rivierkreeften graven gangen en holletjes in oevers en dijken. Dit kan leiden tot verzakking en lekkages. Met hun scharen vernielen ze waterplanten die belangrijk zijn voor het leven in en om het water. Ook zorgen ze voor een afname in biodiversiteit doordat ze andere soorten opvreten.

De te winnen geldprijzen zijn 1000 euro (hoofdprijs), 450 euro (tweede prijs) en 250 euro (derde prijs). Via het platform Winnovatie.nl kunt u tot 12 januari eenvoudig uw idee of ontwerp indienen. Voeg een beschrijving toe en zet er foto’s, tekeningen en/of berekeningen bij. Daarna buigt een jury van experts zich over alle ingediende ideeën en kiest aan de hand van criteria die u op de site kunt vinden de drie beste ideeën uit. De ideeën worden gebruikt bij de ontwikkeling van het nieuwe vangtuig.

Uiterlijk 12 februari worden de winnende ideeën bekend gemaakt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “DELFLAND GEEFT 1000 EURO VOOR WEGVANGEN RIVIERKREEFTEN

  1. Zou het niet wat zijn om die dingen massaal te gaan vangen en verkopen aan de Chinees?
    Die gooien van alles door hun eten, maar is wel lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *