Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS WIL MEEWERKEN AAN 30.000 HUIZEN VOOR VLUCHTELINGEN

MAASSLUIS- Een vrijwel unanieme Maassluise gemeenteraad heeft zich gekeerd tegen het voorstel om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een tijdelijke meer sobere huisvestiging voor vluchtelingen. De fractie van Forum voor Maassluis (FvM) heeft dat gisteravond voorgesteld tot weerzin van de overige partijen en het gemeentebestuur. Vanuit die sobere huisvesting kunnen de vluchtelingen dan wachten op eventuele huisvesting in een sociale huurwoning (gemiddelde wachttijd 10 jaar).

FvM kwam met het voorstel op basis van een geheime brief van het kabinet aan provincies en gemeenten waarin is aangekondigd dat er in 2021 dertigduizend woningen beschikbaar gesteld moeten worden voor vluchtelingen. FvM wijst er op dat Maassluis in het nabije verleden al ruimschoots aan de gedwongen huisvesting heeft meegewerkt.

Het FvM wil dat namens de gemeenteraad en het stadsbestuur een brief wordt gestuurd aan het Kabinet en de Tweede kamer over de problemen die dit geeft, ook door de urgentie die vluchtelingen nog altijd hebben op een sociale huurwoning. Die brief gaat er niet komen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “MAASSLUIS WIL MEEWERKEN AAN 30.000 HUIZEN VOOR VLUCHTELINGEN

  1. Zijn ze achterlijk geworden met huizen voor de vluchtelingen. Zorg eerst voor het eigen volk. Dat tuig wordt binnengehaald en wij of onze kinderen kunnen de boom in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *