WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOPMELDING STADSERFCOMPLEX SCHIEDAM

SCHIEDAM- De sloopmelding voor Bouwdeel I van het Stadserfcomplex in Schiedam wordt momenteel nog voorbereid door het huidige gemeentebestuur. De daadwerkelijke sloop wordt pas ingezet na een besluit daartoe van de gemeenteraad, maar de sloopmelding wordt alvast ingediend om voorkeursvariant mogelijk te maken. Het besluit over de uiteindelijke herontwikkeling van het Stadserfcomplex wordt overgelaten aan het nieuwe stadsbestuur en de nieuwe gemeenteraad, waarop u als kiezer nog deze maand invloed heeft.

Op de hoek van de kruising Broersvest-Overschiesestraat en aan het Stadserf komen appartementencomplexen. Het Theater aan de Schie krijgt een eigen entree met een plein. Wanneer alles volgens planning verloopt, wil de gemeente dit alles in delen gaan uitvoeren in de periode 2022-2027.

De partij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS, Lijst 10) meldt in het verkiezingsprogramma: ‘Het theater heeft grote ambities met een nieuwe entree aan de Broersvestzijde, een theatercafé en een eigen theaterrestaurant. Wij hebben hierbij wel enkele kanttekeningen.’ LOS plaatste in 2018 al vraagtekens, omdat het over miljoenen zal gaan.
Het afgelopen jaar heeft de gemeente nader onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het Stadserfcomplex, de gebouwen en het plein, beter te gebruiken. Dit onderzoek is uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad, die in januari vorig jaar om een uitwerking van de voorkeursvariant Curve heeft verzocht. Uitgangspunt van dit plan is om de omgeving levendiger, groener en aantrekkelijker in te richten. Het plan voorziet in een eigen entree voor het Theater aan de Schie en een betere zichtbaarheid van de ruïne Huis te Riviere. Daarbij zou de herontwikkeling tot efficiëntere huisvesting van de ambtelijke organisatie moeten leiden en nieuwe woningen in het gebied.

In het voorjaar van 2017 is al gestart met een onderzoek naar nieuwe mogelijkheden van het Stadserfcomplex. Hierbij is onder meer gekeken naar de leegstaande voormalige bibliotheek, de entree van het theater, het plein bij het Stadserf en de aangrenzende plinten en de entree van de binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *