Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANHOUDENDE VUURWERKOVERLAST NOORDRAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- ‘Er is bizar veel (illegaal) vuurwerk te horen vanaf De Akkers’, meldt bewoner en VVD-raadslid Tom Jansen in een Tweet op vrijdagavond. Juist deze week trekken gemeente en politie in de avonduren weer gezamenlijk op bij pogingen het afsteken van vuurwerk tegen te gaan in de wijken Spaland en Woudhoek.

Er zijn de afgelopen dagen in De Akkers al diverse bakken opgeblazen met vuurwerk. Een prullenbak kost tussen de 650 en 1000 euro. Irado is begonnen met het afsluiten van prullenbakken.

Uit het oogpunt van preventie wordt jaarlijks op scholen in Schiedam gezocht naar de aanwezigheid van illegaal vuurwerk. Het vuurwerkteam van de politie heeft al kluiscontroles uitgevoerd in het gebouw van Mavo Schravelant XL ien bij scholengemeenschap Spieringshoek.

Foto’s: Archief

3 reacties op “AANHOUDENDE VUURWERKOVERLAST NOORDRAND SCHIEDAM

  1. Wat nu afgestoken wordt, kan niet meer tijdens de jaarwisseling afgestoken worden.
    En met wat geluk kunnen die gasten in de toekomst helemaal geen vuurwerk meer afsteken zonder vingers e/o ogen.
    Ik heb het hier wel over gasten die willens en wetens zwaar illegaal vuurwerk afsteken met alleen het doel vernielingen te plegen.

  2. Maak het niet zo overdreven. “Bizar veel” is veel te groots aangezet. Ja er is af en toe een knal maar dat is toch geen ernstige onrust.
    Je kan overal wel over zeuren. En dat voor vvd.er

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *