Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

50% SUCCES WAARSCHUWINGEN WOONOVERLAST SCHIEDAM

SCHIEDAM- De inzet van een bestuurlijke waarschuwing tegen woonoverlast in Schiedam heeft in de helft van de gevallen nog geen resultaat opgeleverd. Dat wordt duidelijk uit de toelichting op de cijfers rond de aanpak die het stadsbestuur naar buiten heeft gebracht.

In 2020 is de gemeente met 191 dossiers de handhaving gestart op grond van de Wet aanpak woonoverlast door middel van een bestuurlijke waarschuwing. 183 dossiers zijn afgerond en 35 waren dusdanig complex dat deze in een uitgebreid overleg zijn behandeld. In 4 dossiers is de handhaving gestart op grond van de Wet aanpak woonoverlast door middel van een bestuurlijke waarschuwing. Bij twee dossiers heeft de waarschuwing het gewenste effect gehad. Bij de andere twee dossiers loopt het dossier nog en zal dit jaar moeten blijken of verdere handhaving noodzakelijk is.

Sinds januari 2018 is een Regisseur Woonoverlast actief in Schiedam. De Regisseur Woonoverlast voert het Uitvoeringsprogramma aanpak Woonoverlast uit. Dit Uitvoeringsprogramma bevat de uitvoering van de nieuwe Wet aanpak Woonoverlast (artikel 10, screening op grond van de Wet bijzondere Maatregelen Problematiek) het versterken van de Aanpak Woonoverlast en de Aanpak Huisjesmelkers. De gemeente heeft het Uitvoeringsprogramma begin 2020 geƫvalueerd, daarna is de evaluatie aan de gemeenteraad aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *