Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN TWIJFEL AAN PLANNEN SPORTFONDSENBAD SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Er wordt niet getwijfeld aan de komst van appartementen op de plek van het oude Sportfondsenbad in Schiedam-West. In 2022 verwachten burgemeester en wethouders dat de beoogde appartementen worden bewoond. De sloop- en nieuwbouwplannen met de ruïne aan Burgemeester Knappertlaan 245C worden wel als allerlaatste vermeld op de lijst van de projecten prognose, waarmee het stadsbestuur vorige week naar buiten kwam.

Rondom de bouwval, binnen wat tegenwoordig het Cocky Gastelaarshof heet, zijn al enige tijd terug hekken geplaatst. Het speelplaatsje voor de kinderen is daarmee ontoegankelijk gemaakt. Verder valt aan de buitenkant weinig te merken van de aangekondigde sloop van het oude zwembad. Volgens de planning van het Schiedamse Stats Architecten moet de sloop starten in het tweede kwartaal van dit jaar.

Het grootste deel van het in een vrij slechte staat verkerende gebouw zal omzichtig worden gesloopt. Alleen de omvangrijke ondergrondse kelders krijgen een tweede leven. Dit verborgen bouwdeel wordt verbouwd tot een parkeergarage met plek voor zesentwintig auto’s, bergingen en voorzieningen voor de energiezuinige installaties.

De ruïne stond lange tijd op naam van vastgoedhandelaar George Tóth. In 2014 ontkende hij vervolgens nog de eigenaar te zijn van het voormalige Sportfondsenbad. Na het faillissement van één van zijn besloten vennootschappen zou het complex in handen zijn gekomen van TBZ bv uit Leusden. Het directe beheer zou vervolgens zijn overgedragen aan Stripes Makelaardij & Consultancy in de Ringersstraat. Daarna doken er allerlei wilde plannen op met het zwaar vervallen pand. Spraakmakend was het plan voor een kinderopvang. De buitenkant van het complex werd korte tijd later deels in de verf gezet, maar van een kinderopvang werd nooit meer iets vernomen.

Omwonenden hebben de afgelopen jaren ook al ingezet op sloop van het pand. In 2016 presenteren zij hun plan voor de aanleg van een tuin om het slooppand te vervangen. Bij deze presentatie was ook de gemeente uitgenodigd en het Fonds Schiedam Vlaardingen, dat een subsidie heeft verstrekt voor het op papier zetten van het schetsontwerp. Voor de uiteindelijke uitvoering van de plannen was tenminste een investering nodig van 5 ton. Dat bedrag kreeg de buurt niet rond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *