WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ZIELIGE BRIEF’ MAASSLUIS VAN WONINGBELEGGER

MAASSLUIS- In Maassluis zijn pandjesopkopers actief, die huis-aan-huis een drukwerkje hebben verspreid, waarin bij woningeigenaren wordt geïnformeerd naar aankoopmogelijkheden. Na verkoop wordt de woning verhuurd in de vrije sector. In het schrijven wordt de suggestie gewekt dat het gaat om een hopeloze zoektocht naar een geschikte koopwoning. ‘Wegens de schaarste op de markt kunnen we helaas geen geschikte woning voor ons zelf vinden’, valt te lezen. In werkelijkheid is de brief afkomstig van Fenkmakelaardij, de onderneming van vastgoedbelegger Faruk Yildiz. De professionele belegger erkent bij navraag dat de zaken toch iets anders in elkaar steken.

Yildiz: “Wij zoeken ze voor onszelf voor de belegging. Nee, nee, niet om zelf te wonen. We hebben geen kantoor, maar zijn meer een makelaarsbedrijf, ja.“

Op Twitter reageert een Maassluizer furieus op de brief: ‘Eerst heel zielig op de emotie van huizenbezitters spelen om er vervolgens veel geld aan te verdienen en de huizenmarkt nog meer naar de klote te helpen. Stelletje smeerlappen.’

Dat zien ze bij Fenkmakelaardij toch anders. Yildiz: “ Bij ons zijn het echt woningen die wij kopen. Die worden gerenoveerd, zodat het onder de vrije sector valt. Zodat het uiteindelijk goeie woningen zijn voor de verhuur. De huur is tussen de 850 en 1.000 euro.”

Yildiz wil zich geen huisjesmelker laten noemen en op de beschuldigen van het ‘naar de klote helpen van de huizenmarkt’ zegt hij: “Nou ja, dat is het probleem van de overheid. Uiteindelijk bieden wij gewoon marktconforme prijzen aan. Alleen het voordeel voor de verkoper is dat het snel wordt afgenomen en er zijn geen makelaarskosten.”

7 reacties op “‘ZIELIGE BRIEF’ MAASSLUIS VAN WONINGBELEGGER

 1. Die hele markt wordt verziekt door dit soort lui en de starters hebben het nakijken, want die krijgen de hypotheek niet rond.
  9 van de 10 keer heb je meteen arbeidsmigranten naast je die het niet zo nauw nemen met hun leef- en woonomgeving.

 2. List en bedrog makelaardij.
  Zielig voordoen als woningzoekende. Maar wel alles op de huizenmarkt verpesten.
  Hebben het mooi voor elkaar.
  Als je links Nederland moet geloven doen Turken alleen onderbetaald en vies werk.
  Wist niet dat je met schoonmaken zoveel geld kan verdienen dat je contant een huis kan betalen.
  Ben benieuwd wat de FIOD, terrorismebestrijding en het UWV ervan vinden. Heel erg eng allemaal.
  Als het allemaal helder en eerlijk is, doen die gasten het slim.

  1. Duidelijk stukje.
   Maar zolang wethouders/2e Kamerleden zelf deel van huisjesmelkers uitmaken zal er weinig veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *