Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDEREN BIJ START BOUW WARMTESTATION SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Kinderen van de Poldervaartschool in Schiedam hebben eerder vanmiddag, in het bijzijn van wethouder Frans Hamerslag (PS), de symbolische hendels overgehaald, nodig bij het heien van paal 101 voor het warmtestation in de Groenoordstraat.

De bouw van het warmtestation begint later dan oorspronkelijk gepland. Dit komt door een langere levertijd van de beton(hei)palen.

Milieudefensie Schiedam en de Poldervaartvereniging hebben officieel bezwaar gemaakt tegen de bouw van het Warmtestation Groenoord. Eneco wil met het station bijstoken wanneer het restwarmtenet onvoldoende oplevert om de wijk Groenoord warm te houden. Het bijstoken gebeurt op aardgas.

Het Warmtestation zal vanaf het begin continue in bedrijf zijn om de eerste aangesloten flats en huizen van warmte te voorzien. De warmtevraag zal in het begin nog laag zijn en gedurende de 10 jaren vollooptijd vanaf 2024 bij het aansluiten van een flat of woning stapsgewijs toenemen. In 2034 zal de warmtevraag het hoogst zijn aangezien dan veel flats en woningen (naar verwachting) aangesloten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *