Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MILJOENEN VOOR NIEUW-MATHENESSE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor het opnieuw inrichten van bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse heeft de gemeente Schiedam van het Rijk 12 miljoen euro ontvangen. Het geld is onderdeel van de 1,5 miljard die de rijksoverheid uittrekt om gemeenten te helpen bij een versnelde aanleg van maatregelen die nodig zijn voor de bereikbaarheid van nieuwe woningen.  Dankzij dit geld kunnen de maatregelen om de al geplande 1200 woningen in Nieuw-Mathenesse goed bereikbaar te maken sneller worden uitgevoerd. Naar verwachting kan een deel van de woningen nu eerder worden gebouwd.

Schiedam krijgt de versnellingsgelden definitief als er is voldaan een 25% cofinancieringseis. De gemeente heeft tot 1 oktober de tijd om aan deze eis te voldoen.

Het noordelijke deel van Nieuw-Mathenesse moet over 15 jaar een modern, stedelijk gebied zijn voor wonen, werken en recreëren: een nieuwe wijk naast de binnenstad en onderdeel van het Dutch Distillers District. Een plek waar de geschiedenis van de glasindustrie nog zichtbaar is en waar ruimte blijft voor distilleerders. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *