Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP IN VLAARDINGSE WESTWIJK: ‘KANS VOOR SOMMIGE BEWONERS’

VLAARDINGEN- Volgens burgemeester en wethouders draagt sloop van een aantal flats in de Vlaardingse Westwijk bij aan het vinden van balans tussen ‘vragers’ en ‘dragers’. Waaraan wordt toegevoegd: ‘Voor sommige bewoners biedt dit juist een kans om met urgentie en als extra ondersteuning een verhuiskostenvergoeding, een andere woning te vinden. Iets wat anders niet zomaar mogelijk zou zijn.’

Sloop is de enige juiste keuze voor de sociale huurwoningen in Jan Thijssenstraat, Kuipers-Rietbergstraat, Johannes Mulderstraat en Dr. Brugsmastraat in Vlaardingen-West. Dat heeft het gemeentebestuur begrepen van verhuurder WaterwegWonen. Bij de sloopplannen spelen bouwtechnische staat, duurzaamheid en woonkwaliteit een belangrijke rol, zo krijgt de Socialistische Partij (SP) te horen. De SP heeft vorige maand geïnformeerd naar de sloopplannen.

Het huidige stadsbestuur staat achter de sloop. Wanneer de intentie tot sloop wordt aangevraagd door de verhuurder wordt deze afgeven.

De SP vermoedt dat het niet de woningen zijn, maar de bewoners waarvan het nodig zou zijn om afscheid van te nemen bij een poging de buurt te verbeteren. De partij is van mening dat de te slopen flats bouwtechnisch nog van voldoende kwaliteit zijn en – met goed onderhoud en eventuele renovatie – in stand kunnen worden gehouden.

2 reacties op “SLOOP IN VLAARDINGSE WESTWIJK: ‘KANS VOOR SOMMIGE BEWONERS’

  1. De SP wil dus graag dat de Westwijk een bijstandswijk blijft? Slopen die hap en mooie huizen terugzetten zoals bijvoorbeeld die wijk bij de watertoren/brandweerkazerne. Uitkeringen de wijk uit en inkomens ervoor in de plaats. Upgraden heet dat.

  2. Het krankzinnige beleid dat al jarenlang wordt gevoerd. We hebben een wijk met tuig. In plaats van het tuig aan te pakken c.q. eruit te sodemieteren slopen we de flats waarin ze wonen. Is alleen maar leuk voor bevriende aannemers van de betrokken wethouders. Het tuig vindt verderop in de wijk wel weer een woning. Fatsoenlijke mensen in dezelfde flats zijn de dupe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *