Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘50.000 VLAARDINGERS IN ZWARE FINANCIËLE NOOD’

VLAARDINGEN- 50.000 van de 72.000 inwoners van Vlaardingen zouden in zware financiële nood verkeren. Dat is 70% van alle inwoners, zegt de fractie Boers (fB) op basis van een gezamenlijk armoederapport van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De cijfers: 32.620 Inwoners hebben meerdere, langdurige betalingsachterstanden (45,3%). 17.625 Inwoners lopen financieel “op het randje” (24,5%).

Twee maanden geleden bleek Vlaardingen er financieel slecht voor te staan. Het college van b&w wil daarom de komende vier jaar minimaal 32 miljoen minder gaan uitgeven. FB: ‘En dat geld voor een flink deel halen bij de inwoners die financieel nu al op omvallen staan.’

Als er bij de komende begroting geen zeer rigoureuze maatregelen worden genomen, komt Vlaardingen hier nooit meer bovenop, is de stellige overtuiging van fB. Ron Boers: “Al die mensen zonder geld kopen nauwelijks meer iets in onze lokale winkels, en kunnen niet naar het theater of het zwembad. Veel mensen in financiële nood blijken ook vaker een slechte gezondheid te hebben.”

FB pleit voor de oprichting van een gemeentelijk schuldhulpfonds. Eerder al vroegen Boers en zijn fractiegenoot Thiel om invoering van de Rotterdamwet in zo veel mogelijk aandachtswijken, zodat verdere instroom van armoede kan worden voorkomen. Het college onderzoekt nu welke wijken daarvoor in aanmerking komen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “‘50.000 VLAARDINGERS IN ZWARE FINANCIËLE NOOD’

  1. Het is toch van de zotte, er wordt beweerd dat de economie is toegenomen en we zouden leven in een welvarend land.
    Ik vraag mij dan af hoe het kan dat zoveel mensen in armoede geraken. Oké er zullen vast mensen tussen zitten die misschien veel te ruim hebben geleefd of niet goed met geld kunnen omgaan. Maar dat zullen geen duizenden zijn. En deze mensen die in armoede leven zakken soms nog dieper en zien vaak terecht geen mogelijkheden voor de toekomst meer. Steeds meer mensen krijgen te maken met armoede en al de ellende die er bij hoort. Als men spreekt van een welvarend land dan vraag ik mij af hoe steeds meer gezinnen of alleenstaanden in armoe geraken en de voedselbanken als paddestoelen uit de grond rijzen, steeds mee en meer mensen in de schuldhulpverlening terecht komen. In een groeiende economie nu ineens steeds meer mensen werkloos worden.

  2. Ik geef Vlaardingen nog een jaartje dan komen er 72.000 richting voedselbank. Erg genoeg komt dit niet alleen in Vlaardingen voor. Den Haag moet zich kapot schamen !

  3. Volgens Rutte het beste kabinet ooit (voor de V.V.D.ers) het is toch schandalig dat er zoveel medemensen van een voedselbank moeten leven in deze tijd.maar Rutte en Co brengt ons geld liever naar Brussel en verkwanselt ons land .het List En Bedrog kabinet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *