Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG EEN WEEKEINDE MOGELIJKE GELUIDSHINDER HAVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Komend weekend wordt voor het laatst gewerkt aan het schip de kraanschip Saipem 3000 bij Equipment Rental Services (ERS) in de Schiedamse Wilhelminahaven. Op 29 juni vertrekt ze uit Schiedam, na een reeks klachten, bij de meldkamer van de DCMR, over geluidshinder.

Omdat DCMR meldingen bleef ontvangen, zijn er tweede geluidsmeting uitgevoerd. Er is op een meetpunt uit de vergunning en bij een woning in de Slikkerveersestraat gemeten. Op het meetpunt uit de vergunning was het schip goed te horen, maar kon geen overschrijding van de geluidsnorm uit de vergunning worden geconstateerd. In de achtertuin van de woning aan de Slikkerveersestraat was het schip hoorbaar en is de overlast verklaarbaar. Bij gunstige meetomstandigheden zal nogmaals een meting worden uitgevoerd.

De Saipem 3000 is in Schiedam aangemeerd sinds 4 mei. De motoren van het schip zorgen voor geluidsoverlast voor omwonenden. Daarbij staat er op het schip een grote blauwe kraan. Wanneer deze in werking is, wordt er een extra motor ingeschakeld. Dit levert extra overlast op.

ERS heeft aangegeven dat er gewerkt gaat worden tussen 07.00 uur en 23.00 vanaf vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni. Na 23.00 uur schakelt het schip dan over naar hotelfunctie. Het bedrijf is zich ervan bewust dat dit overlast zal geven, maar ziet geen andere mogelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *