WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘AANPAK SCHOOLGEBOUWEN SCHIEDAM KOMT NIET BOVEN DE 87 MILJOEN’

SCHIEDAM- De kosten voor de aanpak van negen schoolgebouwen in Schiedam zijn weliswaar meer dan verdubbeld, maar de totale rekening zal niet verder oplopen, denken althans burgemeester en wethouders. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen vanuit de gemeenteraad naar de oorspronkelijke 37 miljoen euro die was begroot en nu al is opgelopen tot 87 miljoen euro.

Door de gemeente is besloten te bouwen volgens het kwaliteitskader PO (primair onderwijs) op basis van de zogenaamde BDB-norm. Deze normering is inmiddels met 50% gestegen, van 2.250,- euro p/m2 naar 3.419,- euro p/m2. De genoemde 87 miljoen euro komt voort uit de aangeleverde business cases en wordt verklaard doordat in de businesscases wordt uitgegaan van m2 prijzen die zelfs nog hoger liggen dan het BDB normering prijspeil 2022. Ook de uitwerkingen van afwijkende maatregelen ten opzichte van hetgeen opgenomen in het uitvoeringsplan draagt bij aan de overschrijding. ‘Naast de kosten voor tijdelijke huisvesting zijn er vooralsnog geen andere bijkomende kosten’, denkt men op het Stadskantoor.

Het college is in gesprek met schoolbesturen over de ontstane situatie met als doel om zo snel mogelijk te starten met projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *