RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN INFORMEERT NAAR MISSTANDEN ZORGAANBIEDERS

VLAARDINGEN- Zijn er inspecties uitgevoerd bij zorgaanbieders in Vlaardingen en zijn daarbij misstanden geconstateerd? De fractie van ONS.Vlaardingen legt onder meer die vraag voor aan burgemeester en wethouders. Dit naar aanleiding van een nieuwsartikel dat gemeenten bij het ontdekken van misstanden bij zorgaanbieders van dagbesteding, huishoudelijke hulp of jeugdzorg, zij dit vaak geheim houden voor hun inwoners. ONS: ‘Vernietigende inspectierapporten blijven soms jarenlang geheim of worden helemaal nooit meer gepubliceerd. Het gaat hierbij om ongeveer 75% van de uitgebrachte inspectierapporten.’

ONS wil ook weten om welke eventuele misstanden het precies gaat in Vlaardingen. Daarom legt de partij ook de vragen voor: ‘Welke maatregelen zijn er naar aanleiding van deze misstanden getroffen? Zijn deze inspectierapporten en getroffen maatregelen allemaal gepubliceerd? Zo niet, kunt u aangeven hoeveel inspectierapporten er ‘ onder de pet’ gehouden zijn en waarom? Bent u van plan om deze inspectierapporten alsnog openbaar te maken? Zo nee, waarom niet?’

6 reacties op “ONS.VLAARDINGEN INFORMEERT NAAR MISSTANDEN ZORGAANBIEDERS

 1. Als commerciële bedrijven net zo veel fouten maken en dezelfde kutmentaliteit naar kun klanten tentoonspreiden als zorgaanbieders en artsen zouden die bedrijven óf failliet gaan óf vanuit overheidswege moeten sluiten.

  1. Zou je denken? Veel zorgaanbieders zijn een besloten vennootschap met een graaiende directie. Daar zou zomaar eens het echte probleem kunnen zitten. De overheid heeft dit juist bevorderd.

  2. Sorry moet je even corrigeren de mensen die hulp krijgen zijn cliënten geen klanten. En zolang managers het voor het zeggen hebben brengen weer kwantiteit dan kwaliteit

  3. Het gaat hier niet om ‘fouten’ maar om een systeem dat is bedacht en zorgvuldig is opgezet, uitgaande van de nationale neo-liberale graai-cultuur binnen bepaalde groepen en waarbij ‘service clubs’ steeds ruim zijn vertegenwoordigd.

   Die zogenaamde ‘ondernemers’ in de zorg zien zich gedwongen om veel te goedkoop in te schrijven op overheidsopdrachten en dat leidt direct tot diverse vormen van fraude waarbij niet zelden juist bepaalde raadsleden direct of indirect zijn betrokken en die uiteraard elke openbaring zullen frustreren vanwege die eigen betrokkenheid waarvoor overigens alle raadsleden formeel verantwoordelijk zijn.

   Vergelijk wat betreft connexiteit: Enige jaren geleden zijn alle subsidie-aanvragen en -beschikkingen opgevraagd van de centrum gemeente Rotterdam bij het ESF-loket in Den Haag; meteen paniek in de tent.

   Aanvankelijk werd als te doen gebruikelijk binnen de Rutte-doctrine niet gereageerd op dit formeel ingediende verzoekschrift en eerst na dreiging met dwangsommen op grond van de wet die nadien door toedoen van Min. Plasterk inzake dit soort WOB-verzoeken buiten werking zou worden gesteld, werd afgifte van de opgevraagde stukken toegezegd, NOTA BENE onder de voorwaarde dat betrokkenen daar toestemming voor zouden geven alsof het hier niet om openbare stukken zou gaan die gewoon voor een ieder zonder enige beperking te raadplegen moeten zijn!

   Wat na veel traineren eindelijk werd toegezonden is vergelijkbaar met datgene wat toeslag-ouders opgestuurd kregen en waarbij grote delen zwart gelakt waren. Opmerkelijk was dat niet de gegevens van de uiteidelijk begunstigde partijen waren zwart gelakt maar de gegevens van de feitelijke aanvragers: overwegend professionele gemachtigden.

   Zo bang is met dus in bestuurlijk Nederland dat de diverse dwarsverbanden bij het verdelen van (Europese) belastinggelden onder de eigen armen over het voetlicht komen…

 2. Als je het niet meer weet als regering maak je er een gemeentetaak van, dan weet je zeker dat het spaak loopt en jezelf den handen wast in onschuld.
  Go Rutte go.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.